רחם שרינני- שימוש בזריקת דפופרוורה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

28/08/2009 | 10:08 | מאת: טמילי

אני בת 44 , בעלת רחם שרינני+מיומה סובלת מכאבי מחזור ודימומים קשים ביותר הגעתי לאנמיה וזריקות ברזל בוריד. בדיקת הורמונים תקינה . לא משתמש באמצעי מניעה הורמונ אליים. בבגרותי עברתי ניתוח להסרת ציסטות משתי השחלות ,לאחר מכן הריתי רגיל וילדתי. לפני כ-5 שנים ניסיתי את התקן המירנה, אך ההתקן לא התאים לי, סבלתי מזיהום , ודימום לאחר כחודש ההתקן הוסר (לאחר מכן החריפו לי הסימפטומים האם יש קשר בין ההתקן לעידוד שריננים? עד שיוחליט על מהלך כירורגי, הופנתי לקבל הזריקה הנ"ל בפעם ראשונה בגילי, האם לאור מצבי כדאי לקחת הזריקה, האם זה יכול להביא להשפעה שלילית על השחלות ? האם הדימומים יופחתו, הרגשה כללית ? תודה על התשובה טמילי

מספר הערות הבהרה ותשובות בצידן: 1.לדבריך את "בעלת רחם שרירני+מיומה". ובכן, להבהרת המושג: רחם שרירני זה רחם עם מיומות, כלומר יש לך רחם שרירני. 2.מדבריך לא ברור כמה מיומות יש לך? אחת? או יותר? מה מיקומן? מה גודלן? לכל אלה יש השלכות על כל החלטה טיפולית. לא ניתן על סמך דבריך להגדיר אם אכן ניתוח הוא הפתרון המתאים או אולי פתרונות אחרים. 3.לא ברור מדבריך אם את מתכוונת לזריקות הברזל. אם כן, הן עשויות לשפר את הרגשתך במידה ויש לך אנמיה, אולם אינן פתרון לבעיה עצמה, הדימומים לא יפחתו, והבעיה תימשך כל עוד הדבר לא יטופל. 4.אין שום קשר בין זריקות ברזל לתיפקוד השחלות. בהצלחה, פרופ' תדיר

28/08/2009 | 17:55 | מאת: טמילי

פרופ' תדיר תודה לך על התשובה המהירה , יש לי מיומה אחת , אני בקשתי לדעת האם זריקת דפו פרוורה מתאימה לי בשלב זה מבחינה הורמונאלית ויש לה השפעה "רעה" על השחלות , והאם תעזור לי להפחית הדימומים במחזור? תודה טמילי

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות