שירן בגודל 9.5

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

12/09/2016 | 21:52 | מאת: limor

שלום רב, אני בת 48 וחצי, עדיין עם מחזור, אם כי פחות סדיר. לפני 12 שנה, הופיעה מיומה. לפני שנתיים הגודל היה 7.5, לפני שנה 8.5 וכעת 9.5. הרופא ביצע ביופסיה של רירית הרחם מאחר ולדבריו, זאת הפרוצדורה כאשר יש גדילה של מיומה. מה הסיכוי של המצאות תאים ממאירים ברחם עקב גדילת המיומה? האם זהו קצב גדילה שמחשיד לממאירות? מאוד מאוד מודאגת ומוטרדת, אודה לך מאוד מאוד אם תוכל להשיב בהקדם האפשרי, תודה רבה, לימור לציין שהמיומה לגמרי אסימפטומטית.

לא ברור מדוע לקח הרופא ביופסיה מרירית הרחם למצב של שרירן רחם. אין שום קשר בין השניים, וביופסיה של רירית הרחם אינה אומרת דבר וחצי דבר על טיבו של שרירן הרחם. כדאי שתקבלי הסבר מהרופא על שאלה זו, ומה הוא (או את?) למדתם מתשובת אותה בדיקה מיומה שגדלה בקצב של 1 סמ בשנה בגילך אינה דבר נדיר, אף כי יש הצדקה להתמודד עם שאלה זו, ולא דרך פורום ציבורי באינטרנט. יש לבחון את מיקומה המדוייק, ושאלות נוספות אשר עשויות להבחן כדי לקבל החלטה מושכלת.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות