בהמשך לתשובתך ושוב אני שואלת ברשותך

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

19/08/2016 | 18:29 | מאת: לי

תודה רבה על תשובתך האחרונה. לפני שאני מקבלת מחזור הבטן שלי מתנפחת כמו בלון ויש לי כמו דקירות כואבות בבטן התחתונה לזמן קצר וזה נעלם וכן כל שינוי תנוחה משכיבה לישיבה למשל או התעטשות אני מרגישה תגובה בבטן התחתונה. אחרי המחזור ואפילו בזמן המחזור הבטן חוזרת למצב הקודם לפני. לפעמים אני מקבלת מחזור בלי התופעות האלה לא כל פעם. ועלי לציין בנוסף כי השחלות צויין ימנית 26*11 מ"מ שמאלית 35*22 הערה ממצא צלול 23 מ"מ זקיק מוביל? א.למה התופעות האלו קורות בגלל גודל הרחם והמיומה ב. האם הממצא בשחלה מדאיג? מה צריך לעשות ? מזה ממצא צלול זה ציסטה או זקיק מוביל. אין לזה משמעות ? זה לא מחשיד חלילה וחס? אני כבר לא יושנת מרוב דאגה. גם לגבי המיומה.

ראשית, כדאי להבחין בין מחזור - לווסת. מחזור, זה מעגל של 28, או 30, או 40 יום, לכל אישה זה אחרת, ואם קיבלת ווסת לפני 14 יום את נמצאת היום ביום ה 14 למחזור. ולשאלתך, תחושת נפיחות בבטן לפני או בזמן ווסת, ולעיתים מלווה בכאב בזמן ביוץ, הן תופעות נורמליות השונות מאישה ואישה. הממצא הצלול אינו מדאיג והוא יכול להיות ציסטה שחלתית פשוטה או זקיק מוביל. תלוי את זה נעלם לאחר הביוץ, או לא. ואשר למגוון תחושותיך, וחוסר השינה, נראה כי ביקור אצל רופא/ה מומחה/ית יתאים יותר לצורך דיון ענייני עם שאלותיך/חרדותיך. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות