מיומה - פעם כן ופעם לא

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

15/08/2016 | 12:44 | מאת: א

שלום ד"ר תדיר, אשמח לשמוע את דעתך בעניין - לאחר חודשים של דימומי מחזור קשים ביותר (כאלה שדורשים החלפת טמפון כל שעה-שעתיים) פניתי לרופא הנשים שלי, שמיד הימר על מיומה, ולאחר אולטראסאונד - אישר שיש לי שתי מיומות גדולות (כל אחת בגודל של כ-2*3). הוא אמר לי את האפשרויות שעומדות בפני. לא הסתפקתי בכך, והלכתי לרופא פרטי, שאישר שהרחם מוגדל, וביקש שאלך לבדיקת אולטראסאונד מקיפה במכון אולטראסאונד. נתן לי הפניה וניגשתי איתה למכון של מכבי. עברתי שם בדיקת אולטראסאונד מקיפה והרופאה שבדקה אותי התעקשה בתוקף שאין לי שום מיומה והרחם ריק לחלוטין, אם כי מוגדל. יצאתי משם מבולבלת והחלטתי לשלם מכיסי הפרטי וללכת לבדיקת אולטראסאונד פרטית במדיקל סנטר. לאחר בדיקה מקיפה אמרה הרופאה הבודקת שיש לי שתי מיומות גדולות שנמצאות בחלק העליון של הרחם, והרחם מוגדל. לאחר כשלושה חודשים חזרתי אליה, כדי לראות מה קורה לאורך זמן עם המיומות, אם הן גדלות או נשארות כפי שהן, והיא עשתה לי אולטראסאונד מאוד מקיף, וטענה בתוקף ובפליאה - שאין שום מיומה והרחם ריק לחלוטין (בדקה חיצונית, בדקה וגינלית, מאוד יסודי). אם כי - עדין מוגדל, יותר מוגדל מכפי שהיה בבדיקה הקודמת. אני מבולבלת - פעם יש מיומה, פעם אין מיומה. איפשהו אני מרגישה שמישהו הולך על ברירת מחדל של מיומה, אבל אולי יש שם משהו אחר - שפעם רואים אותו ופעם לא רואים אותו. גם אם אלך עכשיו לאולטראסאונד נוסף - התוצאה שלו תהיה חיובית, או שלילית, זה עדין לא אומר כלום מבחינתי - יתכן שחודש לאחר מכן התוצאה תהיה הפוכה. בשורה התחתונה - הדימום שלי בעת המחזור ממש מטורף, ובמחזור האחרון כבר נאלצתי להחליף טמפון ותחבושת כל שעה. אני אשמח לשמוע את דעתך בעניין, כי אני כבר עייפה מללכת לעוד אולטראסאונד, וממילא כבר לא סומכת על הפיענוח שלהם. תודה רבה. (אני בת 45, ואחרי שני ניתוחים קיסריים מלפני כ-10 שנים).

במענה לשאלתך, תחילה התנצלות. לראשונה, רק לפני דקות ספורות הובא לידיעתי ששאלתך מצויה בפורום. תקלה שאינה קשורה בי. ולשאלתך, אכן, מצב מבלבל, בלתי סביר ובלתי הגיוני. בעידן המודרני בו יש בישראל ציוד אולטרהסאונד מתקדם, ובמדינה בה תחום האולטרהסאונד הגינקולוגי אף הוא מאד מתקדם, מה שאת מתארת אינו סביר. לא רק ברמת האבחנה אלא גם ברמת הטיפול הנדרש. איני יכול להתייחס לאותן בדיקות, שנעשו כך או אחרת. מה שאת מתארת מבהיר בצורה טובה מדוע אני ממליץ לבצע את הבדיקות במכונים מוכרים (ולמרבית קופות החולים יש כאלה, ואין כל הצדקה להוציא על כך כסף פרטי), ובסיום הבדיקה לא לקבל תמונות שאינן אומרות דבר, אלא דוח מסכם מפורט. מעבר לכך לא אוכל להתייחס, כי איני יודע למה להתייחס, שהרי המצב באמת אינו סביר. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות