בת 31 , מתכננת הריון עם 3 שרירנים ברירית הרחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

27/06/2016 | 09:46 | מאת: RANIT

שלום רב, מזה זמן רב יש לי 3 שרירנים שהופיעו ב5 שנים האחרונות ללא גידול ניכר (3 ס"מ לכל אחת) . תופעה זו היא תורשתית במשפחתי אתמול הייתי אצל רופא הנשים והסברתי לו שאני מתכננת להיכנס להריון והוא טען שעליי לחכות חצי שנה לראות אם אכנס להריון ובמידה ולא נתחיל טיפול מתאים. אני מאוד חוששת מאז שהייתי אצלו גם מההשלכות על הפרויות וגם על ההשלכות במהלך ההריון והלידה . האם מצב מסוג זה חריג ועליי לפנות למומחה בתחום או להפעול לפי המלצות הגניקולוג, פשוט לחכות? האם יכול להתקיים קליטה , הריון ולידה תקינים במצב הנתון? מאתמול זה לא מפסיק להטריד אותי. אשמח לתשובה בהקדם . תודה

החלוטת כגון אלה הן בעיקר פועל יוצא של מיקום השרירנים, וזאת ניתן לדעת על סמך בדיקה במכון אולטרהסאונד גינקולוגי בקופה בה את מבוטחת. כמוכן יש לכעך עליך פרטים רפואיים נוספים, כגון אופי דימום הווסת, האם חלו שינויים בווסת , הו]עת קרישי דם בדימום הווסת, תכניות ילודה בפרק זמן? האיטנרנט הוא כלי מצויין להבנה, אך לא בהכרח לקבלת החלטות רפואיות. בהצלחה. פרופ יונה תדיר

27/06/2016 | 11:50 | מאת: PANIT

תודה רבה על התייחסותך . יש לי וסת סדירה (בדיוק 28 יום) הפסקתי גלגלות לפני כשלושה חודשים, אין כרישי דם משמעותיים. אורך הוסת סדיר כ 5 ימים. חשוב לציין שכאשר לקחת גלולות ,משום מה ,הדימום היה ארוך ומוגבר יותר. לפי שיחה עם הרופא המטפל הוא לא רואה בעיה להיכנס להריון ולכן רוצה שאנסה חצי שנה . (כבר חודשיים שאני מנסה) . תקוותי היחידה שזה יקרה בקרוב. אשמח לשמוע באופן כללי ולא מדוייק מה השכיחות לשרירנים לנשים בגיל שלי ומה הסיכויים להיכנס להריון ולידה תקינה .

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות