טיפול בשרירן מלבד מעקב

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

25/06/2016 | 22:01 | מאת: גלית

בת 43. המוגלובין 9.5 ומאגר ברזל התרוקן.שרירן נושק לדופן קדמי שמאלי של הרחם 33*42 ממ.לפני שנה היה בגודל כ-12 ממ.(רחם אורך 65 ממ,עובי 44 רוחב 59.ריבית בעובי 2.9).הרופאה המליצה על מעקב לעוד חצי שנה,בגלל הגיל.לפני 13 שנה עברתי ניתוח הוצאת שרירן 5 סמ לאחר הפלה. ללא פתיחת חלל הרחם בניתוח פתיחת בטן.וההחלמה היתה ארוכה.מאז ילדתי 4 ילדים.שאלתי-למה לחכות חצי שנה? לא עדיף להיפטר מהשרירן לפני שיגדל? ואם כן באיזה שיטה עדיף?קראתי על שיטה של הקטנה MRI בגלי חום, או צינטור מיומה,או היסטרוסקופיה. מה הכי קל ועדיף? או שגם לדעתך כדאי לעקוב עוד חצי שנה? בתודה רבה מראש

קיימות אכן שיטות שונות, חלקן הזכרת וחלקן לא הזכרת (כגון טיפול תרופתי חדיש). התאמת הטיפול תלויה במגוון רחב של שיקולים, והבנת היתרונות החסרונות והמגבלות של כל שיטה. זאת עליך לברר עם רופא/ה המומחה/ית בתחום זה. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות