שרירן ברחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

26/01/2016 | 15:02 | מאת: hen

בת 43 נמצאת בטיפולי פוריות.עברתי שאיבת ביציות נעשו הפריות מהן התקבלו עוברים יום 3 שמחכים להחזרה אך נמצא שיש שרירן בגודל 21x19 מ"מ קיר אחורי דוחק מעט את חלל הרחם האם אכן לא ניתן להחזיר עוברים עם שרירן בגודל זה? האם אתה ממליץ על טיפול באולטראסאונד ממוקד? אנני מעונינת לעבור ניתוח.... תודה

אין הצדקה לנתח שרירן כל כך קטן. במקרה של ספק יש הצדקה לבצע היסטרוסקופיה ולראות אם השרירן דוחק את הרירית באופן שניתן להסירו בגישה זו תוך מיזעור נזק הרחם. לא ברור משאלתך אם השרירן גרם להחמרה של דימום הווסת. אם לא, אז לא כדאי לגעת בו בכלל. ובנוסף, שרירן כל כך קטן, הקרוב לרירית הרחם, בכל מקרה אינו מתאים לטיפול באולרהסאונד ממוקד. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות