מזה רחם שרירני

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

05/08/2009 | 08:41 | מאת: אתי

אני בת 39 ומנסה להרות ונבדקתי אצל רופא נשים והוא אמר לי שיש לי רחם שרירני... וזה כנראה דבר שמפריע ליכולת שלי להכנס להריון... לא עשיתי שום צילום או שום בדיקה אחרת.. רציתי לדעת מה זה בדיוק רחם שרירני... והאם יש טיפול שיכול לעזור לי להרות? תודה

אתי להלן מספר פרטים על רחם שרירני: שרירני רחם ידועים כגידולים שפירים שכיחים. גידול זה בא לידי ביטוי בצורות שונות, החל מדימומים חזקים, חולשה כללית עקב חוסר דם (אנמיה), לחץ על שלפוחית השתן ואברים אחרים, וכלה בבעיות פוריות, הריון או לידה. הווצרות שרירני רחם מושפעת מרקע גנטי, השפעה הורמונלית ויתכנו גם גורמים סביבתיים/תזונתיים. מדובר בהתרבות מהירה של תאי שריר ורקמת חיבור, היוצאים מתוך שריר הרחם וגדלים כגוש אחד, או כגושים רבים. מרבית שרירני הרחם שפירים, אולם קיים גם מיעוט קטן של גידולים ממאירים. במהלך השנים השתפרה יכולת אבחון שרירני הרחם, באופן המאפשר הגדרה מדוייקת של גודלם ומיקומם בקלות יחסית. הגדרה זו, לצד תלונות האשה ותוכניות הילודה שלה, מאפשרים פתרונות על-ידי מגוון רחב של שיטות טיפול. מדובר בהתאמה אישית על בסיס תת-התמחויות מגוונות. מגוון טיפולים רחב מצדיק התבוננות שונה מבעבר לגישה האבחנתית והטיפולית. ניתן להציע מספר חלופות טיפול ולתת מענה לשאלות כגון: היכן השרירן/ים נמצא/ים? האם המיקום קשור לתופעות מהן סובלת האשה? מה משמעות השרירן לגבי מצבה הבריאותי? פוריותה? האם יש צורך לטפל? או נכון יותר להסתפק במעקב? האם לטפל לפני, או אחרי הריון? האם טיפול חייב להיות ניתוחי? האם רצוי לנתח בגישה שמרנית רגילה, או זעיר פולשנית? האם לכרות את השרירן או את הרחם? האם נכון לטפל על-ידי צינתור כלי הדם? או בתרופות? מה מקומה של רפואה משלימה או תוספי מזון? ושאלה שכיחה אך מאיימת (אף כי שכיחות המחלה נמוכה) - מה מידת הסיכון שמדובר בגידול סרטני? פרטים נוספים תוכלי למצוא בקישור הבא... http://www.doctors.co.il/ar/7731/חדש:+פורום+שרירני+רחם פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות