שרירנים ודימום וסתי כבד וארוך

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

11/12/2014 | 13:18 | מאת: ירדנה

בת 45, רחם שרירני (באולטראסאונד אחרון נצפו 2 שרירנים אינטרמורלים בגודל 6 ו-7 ס"מ. 2 שרירנים תת-ריריים בגודל 4 ו-2 ס"מ.) עובי רירית הרחם 8. יומיים לאחר בדיקת האולטראסאונד קיבלתי וסת. הוסת הייתה כבדה מאוד (ממש שטפונות דמיים וקרישי דם) ונמשכה מעל שבועיים (כבר מספר שנים אני סובלת מוסתות כבדות). האם כאשר רירית הרחם בגודל 8 יכול להיות דימום כל-כך מסיבי וארוך?

אין קשר בין עובי רירית הרחם לדימומים שאת מתארת. השרירנים שאובחנו באולטרה-סאונד, גודלם ומיקומם, זה ללא ספק הגורם לדימומים. בגודל ומיקום זה יש צורך לטפל בכך. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות