שוב שואלת

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

20/07/2009 | 15:31 | מאת: אני

שוב שואלת לגבי מיומה ופריון. האם יש מישהו בארץ שמתמחה ספציפית בשילוב של בעיית מיומות ופריון יחד? שאלה נוספת בנוגע לשיטת הטיפול ע"י חסימת העורקים המזינים את השרירן: לאיזה סוגי שרירנים שיטה זו מתאימה ביותר והאם היא מתאימה לנשים שמעוניינות עדיין להרות? מה הסיבה שבגללה השיטה לא מקובלת בארץ? האם מקובלת יותר בארצות אחרות? שאלה אחרונה, ראיתי את האתר של מרפאת מי-שר, אף פעם לא עונים לטלפון שם, האם זו אותה המרפאה של פרופ' פיש? תודה מראש, שיהיה יום נעים ולא חמים (מדיי)

הטיפול בחסימת כלי דם השרירן הינו טיפול יעיל ומקובל בעולם הרחב. טיפול זה מוכר ע"י מרבית חברות הביטוח באה"ב ועובדה זו לכשעצמה מהווה סף מבחן מאד אמין. לשאלתך מדוע טיפול זה אינו כל כך שכיח בישראל ניתן לתת הסברים רבים. בין היתר משום שטיפול זה אינו מבוצע ע"י רופא/ת הנשים אשר בד"כ מהווה הגורם המייעץ המרכזי לטיפול במיומות. לצד הסבר זה יש לדעת כי הטיפול אינו מומלץ לאשה המתכוונת להרות בעתיד. אין זו הוראת נגד (כלומר זה לא "אסור") אך יש לדעת כי בעקבות טיפול זה עלולה להגרם גם חסימה של חלק מכלי הדם המזינים את הרחם או את השחלה ולכן אין זה טיפול הבחירה לאשה המבקשת להרות. מאידך, ישנם טיפולים רבים ויעילים גם לנשים המבקשות להרות. לעניין שאלתך על התקשורת למרכז הישראלי לשרירני הרחם. אין זה מקובל לבצע הפניות דרך האתר. תוכלי לראות את הקישור ל "מי-שר" בפתיח הפורום והטלפונים הרשומים באתר תמיד זמינים. פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות