מיומה מכאיבה בהריון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

08/12/2014 | 19:04 | מאת: רוני

נמצאת בשבוע 26, הריון ראשון, הגעתי למיון עם כאבים בלתי פוסקים ונמצא שהמקור הוא מיומה בגודל 5 על 3 סמ בבטן התחתונה בצד ימין. המיומה כל כך בולטת שניתן למשש אותה בקלות (חשבתי שזה התינוק עד עכשיו). נאמר לי שאין מה לעשות פרט למשככי כאבים. האם לא ניתן לטפל בדרך אחרת? המיומה מכאיבה לי ולא מאפשרת תפקוד נורמלי. האם זה מצב נורמלי?

אכן, התופעות שאת מתארת שכיחות בנוכחות שרירן בהריון. השרירן גדל במהירות (יחסית למצב שאינו הריוני) ובמקביל עובר לעיתים תהליכי נוון עקב חסר אספקת דם, וזו סיבת הכאבים. בכדי להיות במעקב ראופי באופן שיאפשר לך להבחין מה מקור הכאב, ומה ליטול כמשכחי כאבים. ו... חשוב להערך נכון לקראת הלידה על פי מיקום השרירנים וגודלם. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות