מיומה ללא כאב

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

19/10/2014 | 18:20 | מאת: דינה

בת 38 עם מיומה 7.4 המיומה די פעילה ותוך 4 חודשים גדלה מ6.5 ל 7.4.מתכוונת להביא ילדים בשנה הקרובה או שנה הבאה. אין לי תופעות לוואי למעט הבטן 12-14 שבועות. המיומה נמצאת מקדימה.ואני בדילמה מה לעשות. יש לי במשפחה היסטוריה מגוונת של סרטן - לבלב, מוח, שד, קיבה - סבא,אמא, סבתא, דוד - כולם מצד אמא. אני מאוד חוששת מההשלכות של הניתוח מצד שני גם אם אני לא אעשה - יהיו השלכות. קיבלתי 2 חוות דעת לבצע ניתוח...יחד עם זאת קראתי על נשים שלא עושות ניתוח עם שרירין הרבה יותר גדול והכל בסדר...ממש בדילמה

לעניות דעתי, רק סיבה אחת יש להיותך בדילמה. חוסר הרצון לעשות את מה שצריך, תוך תקווה ש... יהיה בסדר. ההיסטוריה המשפחתית של גידולים סרטניים למיניהם חשובה, אך ספק מה מידת הרלוונטיות שלה לבעייתך. גם אם קצב גידול השרירנים (מיומות) שלך איטי יותר, כוונתך להמתין עם ההריון אינה מותירה מקום לספק. עליך לעבור ניתוח להסרת השרירן (בין אם הוא יחיד או גודל הרחם מורכב ממספר שרירנים). בהריון שרירנים גדלים מהר מאד ובגודל בו מדובר עכשיו נכון יהיה אם תבצעי ניתוח. את חוששת מפגיעה ברחם כתוצאה מהניתוח אך מתעלת מהנזק הוודאי שנגרם לרחם מנוכחות השרירין ומגידולו. פרופ. יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות