שרירן בדופן האחורי

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

22/07/2014 | 16:03 | מאת: אתי

שלום, בת 33 ללא ילדים ניגשתי לבדיקת אולטראסאונד לאחר דימום שנמשכו בהמשך למחזור עד 16 ימים, בבדיקה נמצא ברחם בדופן אחורית שרירן אינטראמורלי בגודל 15 מ"מ, עובי הרירית 6.6 מ"מ מעבר לזה בשחלה השמאלית יש ממצא ציסטי צלול בגודל 34*36 מ"מ + זקיקים קטנים. השאלה אם המיקום של השרירן הזה נמצא בסיכון להרות בעתיד, והאם הוא יהווה בעיה במהלך ההריון? מה הסיכוי שהוא יגדל? לגבי הציסטה אני פחות מודאגת כיוון שזו לא פעם ראשונה הוא נספג בעבר.

מדובר בשרירן קטן בשלב זה. השרירן ללא ספק יגדל, מאחר וזה המהלך הטבעי של שרירנ/י רחם. השאלות החשובות הן מה יהיה קצב הגידול? מה יהיה המיקום והסימפטומים כתוצאה מהשרירן? האם תהיינה השלכות על פוריותך ועל תפקוד הרחם? ומה, או מתי, צריך יהיה לטפל? את כל אלה לא ניתן לחזות מראש ויהיה עליך להיות במעקב רפואי מסודר. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות