שרירן בגודל 9.5 ס"מ

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

17/06/2014 | 21:34 | מאת: דורית

שלום, אני בת 50, אובחנה אצלי מיומה כבר לפני 4 שנים והיום קוטרה 9.5 סמ. אני סובלת מדימומים קשים בזמן מחזור והמיומה לוחצת על האיברים הפנימיים. כל שיש לי רוב הזמן כאבי בטן. מצב שאינו נעים כלל. הומלץ לי על כריתת רחם אך איני שלמה עם המלצה זו. הייתי רוצה לדעת מהם הטיפולים האפשריים במקרה שלי והאם הם יעזרו להקטנה משמעותי או העלמיות המיומה לחלוטין. טיפולים כגון גלי אולטראסאונד או חסימת כלי הדם המספקים דם למיומה. עד היום לא טיפלתי במיומה מפני שקיוויתי שהמחזור יפסק והיא תצטמצם מאליה. האם ניתן לצפות מתי יפסק המחזור ומה יהיה השינוי בגדול המיומה. תודה

אכן, יש חלופות טיפול אחרות, כגון אלה שציינת, ואחרות. הבחירה ביניהן ובין כירורגיה, ואיזה סוג של כירורגיה, הוא פטעל יטצר של מגוון שיקולים כגון מיקום המיומה, סימפטומים, קצב גידול, וכיוב. עליך להוועץ עם הרופאה/ה המטפל/ת על הילופה המתאימה לך. כך גם לגבי יעילות יחסית של החלופות שהזכרת אשר אינן מתאימות בכל מקרה. פרופ תדיר

28/05/2015 | 11:50 | מאת: דניאל

יש לנו בעיה דומה.אז מה עשית בסוף?המלצות?

לא ברור לי מה קורם לך לחשוב שיש לך בעיה דומה, פרט לעובדה שיש לך כנראה יומה (שרירן) כמו לכ 40-50% מהנשים בגיל 30-55. הבחירה בסוג הטיפול היא פועל יוצא של גיל, תכניות ילודה, מיקום השרירן? קצב גידולו? האם הוא יחיד או מספר שרירנים? הסימפטומים הנגרמים ממנו, ועוד. לפיכך, אין ללמוד מהחלטה טיפולית אחת, או 100 החלטות, על מצבך והפתרון המומלץ לבעייתך. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות