שרירן ברחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

06/06/2014 | 11:33 | מאת: דנית

שלום, בת 44, עם שרירן בגודל 6-7 ס"מ, אנני מרגישה כל תופעות מלבד נפיחות בבטן, שגם כאן רופאים מסויימים טענו שזה לא מהשרירן. הבנתי שהגישה הניתוחית שתתאים לי היא לפרוסקופיה. במסגרת התייעצות ביקרתי אצל 2 מומחים בתחום. אחד מהם, שידוע בגישתו בעד ניתוחים, טען שעלי לנתח, ושרואה נמקים בשרירן, ונראה שהוא בגדילה לכן גם מפנה אותי ל- MRI כדי להעריך את סוג השרירן.. רופא אחר, בכיר מאד, טען שבמצבי אין כל סיבה לנתח, שאין כל נמקים, כל נוקשות ושמדובר בשרירן עם קצב גדילה רגיל(לפני 3 שנים היה כ- 3 ס"מ..). אמר ש- 70% סיכוי שלא אצטרך לעבור כל ניתוח עד לגיל המעבר.והמליץ על מעקב רגיל שני הרופאים ביצעו אולטרסאונד כמובן. אשמח לשמוע: 1. איך אתה מנתח את המצב הקיים. מיותר לציין שהבלבול מבחינתי הוא רב. 2. האם באמצעות MRI ניתן להבין אם השרירן אינו שפיר? 3. מה המשמעות להישאר עם שרירן בכזה גודל, בתוך הגוף? מן הסתם לא ייקטן בשנים הקרובות אודה להתייחסותך

1. בדיקת MRI אינה מסוגלת להבחין בין שרירן שפיר לממאיר !!! כל מי שאומר אחרת כדאי שיפרסם את מה שהוא יודע, מה שיתר העולם הרפואי עדיין אינו יודע? 2. בגודל זה, ובהעדר סימפטומים, אין דחיפות לנתח, אבל בגילך, סביר להניח שתזדקקי לניתוח בשלב מסויים ואז כנראה לא ניתן יהיה להסירו בגישה לפרוסקופית. 3. חשוב לדעת גם מה מיקומו המדוייק בשכבות הרחם. 4. וחשוב לעקוב אחרי קצב גידולו. פרופ יונה תדיר

07/06/2014 | 12:36 | מאת: דנית

תודה רבה רבה על תשובתך.כמה שאלות נוספות: 1. מה בכל זאת MRI יכול לתרום לגבי השרירן שתארתי,מעבר לאולטרסאונד?(מן הסתם אני לא רוצה לרוץ לעשות MRI לחינם) 2. מבח' מיקום השרירן, הבנתי שהוא אחורי וחיצוני לרחם (אפילו קצת גדול ממנו)- מה ההשלכות ותופעות הלוואי של גדילה שלו? האם גדילת שרירן כזה יכול להביא בין היתר למראה של בטן הריונית או שגדילתו היא יותר פנימית? 3. האם נכונה לדעתך התפיסה של- לא לנתח עכשו כי בעצם אין תופעות (למרות שכעת הניתוח יהיה לפרוסקופי ואולי פשוט יותר) אלא רק בשלב יותר מאוחר כשיתחילו תופעות הלוואי, אם כי אז הניתוח יהיה מורכב יותר.. 4. מהו קצב גדילה "תקין" של שרירן? מה תדירות המעקב הנדרשת לשרירן? תודה רבה להתייחסותך

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות