כריתת רחם תת שלמה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

27/11/2013 | 14:27 | מאת: תמר

שלום! האם צוואר הרחם שנשאר לאחר כריתת רחם חשוף יותר למצבים סרטניים, מאשר לפני הכריתה. והשאלה השניה: למה רופאים מתעקשים להוריד גם את הצוואר בניתוח כריתת רחם. מדובר ברחם שרישרני וצוואר בריא. תודה

אין נטיית יתר לחלות בסרטן צואר הרחם לאחר כריתת הרחם. שאלה זו טובה והתשובה אליה במידה רבה קשורה לאסכולה זו או אחרת, ולתקופות שונות של הרפואה, ולעיתים גם שאלה טכנית לנתוח זה או אחר. כללית ייאמר כי לצואר הרחם אין תפקיד, לאחר כריתת הרחם. השארתו מותירה את האישה חשופה עדיין לאפשרות של צואר הרחם (שהוא אכן נדיר לכשעצמו, אך מחייב עדיין מעקב, אם לא הוצא). מקובל אכן להוציא את צואר הרחם במרבית הניתוחים מסוג זה. אם מסיבה כלשהיא קשה לך להפרד ממנו , סביר להניח שהרופא ימלא את בקשתך, לאחר הסבר מתאים. פרופ. תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות