תודה על תשובה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

17/11/2013 | 09:00 | מאת: חמדה

ובכן תודה- השמנה הורמונלית- משמעה בעיניי השמנה בבטן התחתונה בעיקר,נפיחות של השדיים ועלייה במשקל. עדיין לא התייחסת בתשובתך לאפשרות- על פי הסימפטומים לחלילה סרטן השחלות- ברור שכולנו חרדים מפני סרטן. ברור גם שאני ממשיכה במעקב אצל הרופא שלי. דווקא הפורום משמש להתייעצות ולא לאמירת דברים "נחרצים"- אלא אחרי בדיקות והיות אצל רופא מטפל- לשמוע חוות דעת נוספת, שכמובן לא מחייבת שכן היא לא ספציפית. לסיכום- הכוונה היא לשמוע כאמור באופן כללי ובהתייחס לנתונים שמסרתי לך - האם יש מקום לבדיקות נוספות ולכיוונים נוספים.

להשמנת יתר יש שמות שונים, והגדרות שונות, ותוצאה אחת. השמנת יתר מקשה לעתים להגדיר את תרומת השרירן לתחושה הכללית ולמראה הכללי. בדיקת אולטרהסאוד טוב מגדירה יטב רת גדלו ומיקומו, ויש לה חשיבות אסחונית וטיפולית. את חוזרת שוב ושוב לענניין הסרטן ולא ברור מה הקשר, פרק לחשש כללי ממצב מאיים זה. שרירני רחם גדולים מקשים לעיתים לראות את השחלות באולטרהסאונד, אבל אם יש הצדקפה להרחבת הברור, הרופא/ה שלך ודאי ימלית על כך. לא מחליטים על בדיקות כאלה בדרך פורום שנועד למטרות הבנת מנגנונים של מחלות או מטרות של בדיקות. פרופ. תדיר

17/11/2013 | 18:48 | מאת: חמדה

ראשית- אמרתי שמדד מסת הגוף- תקין לחלוטין ההשמנה- מתרכזת באזור הבטן התחתונה- והיא שוקלת בין 2-4 ק"ג בולטת ומפריעה- הן בכאבים ובתחושת הכובד- והן אסתטית לא מדובר על ":השמנה" ובוודאי שאין הפרעה לראות באולטראסאונד את השרירנים. ניסיתי לקחת את הדיון קדימה- ושאלתי- לאור הממצאים- שאכן נמצאים "באחריות" הרופא נמטפל- וכמובן שלא באחריות רופא העונה בפורומים(אגב- בשביל מה הפורומים- גם כך הרפואה- בצדק- מתגוננת- אז לא ברור לי מה תפקיד הרופא בפורום) בקיצור ניסיתי לשאול- האם לאור המימצאים יש ללכת בכיוון השערה אחר ובהתאם לערוך בדיקות נוספות ברור שכיוון אפשרי ומפחיד הוא סרטן- מה גם שסימפטומים של סרטן שחלות דומים בחלקם זהו, תודה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות