השלכות של כריתת רחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

10/11/2013 | 20:16 | מאת: יעלה בת 49

אני בת 49 ואאלץ לעבור כריתת רחם ללא השחלות בגלל שרירן גדול.רציתי לשאול האם זה יכול להקדים את גיל המעבר(למרות שהשחלות ישארו) ואם כן בכמה אחוז מהמקרים זה קורה.וכן רציתי לשאול האם כריתת הרחם תפגע בעיצבוב וההנאה המינית תפגע.תודה

על פי ניסוח שאלתך ניתן להבין שאת מבחינה בין תופעות גיל המעבר לבין אי הופעת הווסת. אכן, אלה שתי תופעות שונות ונשים נוטות לעיתים לחשוב שאם עברו כריתת רחם ואין דמם וסתי, אין להן "מחזור". כמובן שמחזור ווסת הם שני דברים שונים והכניסה לגיל המעבר תלויה בגיל השחלות. עקרונית לא צריך להיות הבדל, אך יש עבודות המצביעות על כך שתתכן כניסה מוקדמת יותר לגיל המעבר בכ 1-2 שנים, ייתכן כתוצאה משינויים באספקת הדם לשחלות שנותרו אמנם במקומן, אך אספקת הדם שבאה מכוון הרחם פסקה. חשוב לדעת שעיקר אספקת הדם לשחלות לא מגיעה דרך הרחם אלא ישירות לשחלות, ועם הזמן נוצרים גם כלי דם נוספים כך שהכניסה לגיל המעבר אינה מיידית, כפי שקורה אם כורתים את השחלות יחד עם הרחם. לשאלתך השניה: בשלבים הראשונים לאחר הניתוח יש שינויי עצבוב באזור המנותח/ אזור האגן, אך גם כאן הדעות חלוקות. מקובל לאמר שאין שינויים בהנאה מקיום יחסי מין בעקבות כריתת רחם, אבל גם על כך יש דעות חלוקות. בכל מקרה, אם יש לך שרירן גדול, שיקולי בריאות נוספים צריכים להכתיב את החלטתך, ולתופעות גיל המעבר, לכשתגענה, יש פתרונות מצויינים כיום. עליך לזכור ששנה יותר או פחות בכניסה לגיל המעבר אינה שקולה כנגד שנים רבות של חיים בריאים שקטים ובטוחים, עם פתרונות נוספים למקרה של תופעות גיל המעבר. פרופ' יונה תדיר

11/11/2013 | 13:08 | מאת: יעלה בת 49

תודה לך פרופסןר על תשובתך עזרת לי מאוד.יש לי גם פוליפ שגדל בחודש וחצי מ7 מ"מ ל15 מ"מ.האם אני בסכנה? הקדימו לי את התור בבית חולים בגלל הפולים,מה זה אומר? מה הסיכוי שזה ממאיר או יהפוך לממאיר?(בגלל הגידול המהיר בחודש וחצי אני שואלה) תודה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות