ניתוח

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

31/10/2013 | 19:53 | מאת: אורית

שלום, אני בת 24 מתחתנת אחרי חודשיים. לפני חודש היה לי דימום חזק והדם ירד ל6 נתנו לי שתי מנות דם ועכשיו אני לוקחת תרופה שמעלה את הדם, התברר שיש לי מיומה בתוך הרחם בגודל 8-9 ס"מ. הרופא החליט לעשות ניתוח לכריתת מיומה. האמת שאני מאוד מפחדת, שמעתי שלפעמים זה גורם גם לכריתת רחם, האם במצב שלי יש סיכוי. אני מתחתנת עוד חודשיים ורוצה לכנס להריון. יש לי ניתוח עוד שבועיים, מה עלי לעשות ? והאם יש סיכוי להצלחת הניתוח בלי לגרום נזק לרחם ובמיוחד לא לכרות את הרחם. אני מאוד מודאגת, מחכה לתשובתך. תודה

גודל המיומה שאת מתארת מצדיק אכן ניתוח, אולם לא ניתן להשיב על שאלותיך, הן משום שאין מידע על מיקומו של המיומה ברחם, והן משום שאין לחזות בראש את מהלכו של הניתוח. לא ברור מדבריך גם אם הכוונה לניתוח בגישה של בטן פתוחה או בלפרוסקופיה. כללית ייאמר שגם אם יש סיכון לתקינות הרחם, נדיר שניתוח כזה מסתיים בכריתת הרחם, ובכל מקרה, לרחם נגרם נזק מעצם נוכחות המיומה. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות