שרירן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

25/10/2013 | 14:00 | מאת: רינא

שלום אני בת 23 ארוסה ומתחתנת תוך כמה חודשים. אני מקבלת מחזור סדיר למשך 8 ימים אבל בחודשים האחרונים היה לי מחזור עם דימום מאוד חזק ובגלל זה ההמוגלובין ירד ל5 לכן אושפזתי בבית חולים העמק ונתנו לי 2 מנות דם. בסוף התברר שזאת מיומה בגודל 10 ס"מ. הרופא אמר שצריך ניתוח אבל עד היום לא קיבלתי תור לניתוח. הרופא שלי עשתה לי א.ס ואמרה שיש מיומה אבל היא אמרה שאני יכולה לקחת זריקות של הורמון שמקטין את הביוץ ומוניע הגדלת מיומה למשך 3 חודשים ואחר כך הם יבדקו אם המיומה קטנה ויעשו לי ניתוח. וגם היא אמרה לי שאני לא יכולה לעשות ניתוח עכשיו כי ההמוגלובין נמוך (9) האם זה נכון? לפי דעתך מה עלי לעשות? הכי חשוב בשבילי שאני רוצה לשמור על הרחם. האם הרופאים בבית חולים העמק טובים ויש להם ניסיון או לבחור במקום אחר? האם תקופת ההמתנה גורמת יותר נזק לרחם כלומר המיומה מתגברת? אני מקווה שתחזור אלי בהקדם האפשרי. תודה

ראשית חשבו להבהיר שהמחלקה הגינקולוגית בבי"ח העמק נחשבת להיות טובה מאד ויש בה רופאים טובים. כמו כל מחלקה אקדמית יש בה מומחים ומתמחים ואין לי ספק שמקרה כגון זה מטופל ע"י הצוות המתאים. לשאלותיך, אין ספק שלבחורה צעירה בגיל זה, עם שרירן גדול יחסית, ניתוח הוא הטיפול המומלץ. אכן, יש לנתח ברמת המוגלובין סבירה ולא נמוכה, אבל זאת ניתן לתקן בדרכים שונות במהירות יחסית. לעניין הקטנצ המיומה ע"י הורמוןף בד"כ נעשה שימוש בתכשיר זה כדי לאפשר ניתוח בגישה לפרוסקופית, אבל אני מדבריך לא ברור אם זו הכוונה. לשימוש בתכשיר זה יש לעיתים גם חסרונות בקושי בהפרדת המיומה מהרחם. האם לנתח מיד? או לטפל בהורמון זה (המדכא את פעילות השחלות באופן זמני וכך הוא מקטין את המיומה) זו שאלה להתלבטות עם הרופא/ה המטפל/ת ולא דרך פורום ציבורי באינטורנט. חשוב לדעת שלנשים צעירות עם מיומה כזו יש לעיתים נטיה גדולה יותר (בהשוואה לנשים מבוגרות יותר) להופעה מחודשת של המיומות, ולכן מומלץ לנסות להרות מספר חודשים לאחר הניתוח, לאחר ריפוי צלקת הרחם, ועל פי ההנחיות בהתאם למה שבוצע בניתוח (עומק חדירת המיומה, סוג צלקת הרחם, וכו'). פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות