שרירן תוך דופני וגלולות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

01/10/2013 | 14:05 | מאת: ל

שלום, בת 26 נוטלת גלולות במשך 8 שנים עם הפסקה של שנה באמצע. בבדיקת us אגן קטן נמצאו 5 שרירנים כאשר הגדול בניהם הוא 5 סמ תוך דופני דוחק את חלל הרחם. שלוש שאלות: 1. אף אחד לא נותן לי תשובה ברורה האם עליי להפסיק גלולות. יש לציין כי ללא גלולות אני סובלת מאקנה. 2. עד כמה לדעתך יעילה שיטת הmri פלוס us (מכשיר הexAblate) והאם עליי לעשות משהו בימים אלה (אינני מתכננת להביא ילדים בשנתיים הקרובות). 3. הגניקלוגית המטפלת שלי לא מתמצאת בשרירני רחם ואני מרגישה שאינני מקבלת את המענה המתאים. האם עליי להחליף רופא כבר בימים אלו? תודה רבה מראש

לא יהיה זה נכון מצידי להמליץ לך להחליף רופא. איני יודע מי הוא/היא. כל שאוכל לאמר זה שנשים צעירות כמוך חייבות להתייחס לבעיית שרירני רחם מהסוג שאת מתארת בזהירות רבה מאחר ובגילך נוטים שרירנים הן לגדילה מהירה (יחסית לגילאים מתקדמים יותר) , הן להישנות, לאחר הסרתם, והן לפגיעה אפשרית בפוריות העתידית. אין לי כל עניין להבהיל אותך, אך חובתי, במסגרת מגבלות הכלליות של תשובה בנטרנט, להדליק נורית אדומה. ולשאלתך הנוספת, תוצאות הטיפול באולטרהסאונד ממוקד שנויות במחלוקת בין המומחים, ודאי בגיל זה, ובתכניות ילודה עתידיות. בכל מקרה יש לדעת פרטים מדוייקים ילר על מיקום השרירנים בין שכבות הרחם ומידת הקירבה לרירית הרחם. פרופ. יונה תדיר

02/10/2013 | 11:17 | מאת: ל

תודה על תשובתך. אכן נאמר לי שאוכל לראות את הפרטים המדויקים על רירית הרחם רק כשלא אהיה על גלולות. מתוך ניסיונך, האם לדעתך כדאי לי להפסיק את הגלולות? שוב, אני סובלת מאקנה (ללא הגלולות) ונמצאת במערכת יחסים.

במקרה כמו שלך סביר להניח שהשרירנים יגדלו עם או בלי הגלולות ואם זה עוזר לך לאקנה אז תמשיכי ליטול אותן. אך נראה חי שאת מתמקדת בדברים הפחות חשובים. ולעניין רירית הרחם, לגלולות יש אמנם השפעה על הרירית, אך שוב, הבעיה היא מיקום השרירן/ים יחסית למיקום הרירית וזה לא קשור לגלולות. פרופ. תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות