סכנות בבדיקת с.t בטן ואגן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

22/09/2013 | 22:40 | מאת: ל

שלום, יש לי הרחבה של מערכת מאספת בכליה שמאלית. כמו כן גילו לי ציסטה ומיומה ודלקת בדרכי השתן. כשהייתי אצל נפרולוג היא הפנתה אותי לבצע с.t בטן ואגן. אני בת 37 ועדיין לא ילדתי . 1)האם הקרינה של с.t יכולה לפגוע איכשהו כשארצה בעתיד לללדת ומה הסכנות והשלכות מהקרינה למישהי שלא ילדה עדיין וסכנות בכלל בקרינה של с.t? 2)שמעתי שקרינה של с.t יכולה לפתח גידולים סרטניים. האם זה נכון? 3)האם בדיקת mri של בטן בודקת את אותם דברים כמו בדיקת с.t ? והאם אחד מהם יותר מדויקת משניה ובמה? תודה מראש שלחו אותי לבצע--------- с.t של בטן ואגן. אני עדיין לא ילדתי ולכן מפחדת ----------------------------------------------- שהקרינה יכולה לפגוע בהמשך לגבי הלידה ונזקים אחרים ושמעתי מקרים שבעקבות קרינה יכולים להתפתח גם גידולים סרטניים. האם זה נכון? האם קו"ח יכולה לסרב לי לתת לבצע בדיקת mri ומה אפשר לעשות במקרה כזה כי אני לא רוצה לבצע с.t בגלל הקרינה בגלל השלכות שרשמתי לפני זה. תודה מראש

נראה כי זו שאלת המשך של השאלה הקודמת, ונראה גם כי הדבקת מספר סידורי של בדיקה לזוג של בדיקה.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות