שרירן 8 סמ

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

08/09/2013 | 22:35 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 47.5 ויש לי שרירן בגודל של 8 סמ'. אני מרגישה לחץ בבטן התחתונה. יש לי מידי פעם כאבים בבטן התחתונה במיוחד כשקר או אחרי אורגזמה. כמו כן, הבטן שלי מאד נפוחה. שאלתי היא מה ניתן לעשות? מכיוון שהרופא שלי אמר שבשלב זה לא צריך לעשות כלום רק ביקורת אחת לחצי שנה. אשמח מאד לתשובה. תודה

אין כל אפשרות לתת תשובה ללא פרטים חשובים כגון מיקום מדוייק של השרירן בשכבות הרחם, סימפטומים (כגון דימומים) , רמת ההמוגלובין (בדיקת דם), קצב גידול השרירן, וכיוב'ץ יהיה זה בלתי אחראי מצידי להמליץ כך או אחרת ללא מידע זה. פרופ' תדיר

09/09/2013 | 22:14 | מאת: מיכל

שלום פרופ' יונה תדיר ותודה על תגובתך. בהמשך לשלך, מיקום השרירן בחלק התחתון של הרחם. דימומים אין. רמת המוגלובין מהבדיקת דם האחרונה: 25.9 (Mean cell Hemoglobin (MCH . השרירן התגלה בבדיקה אקראית אצל רופא הנשים לפני כשנה. זכור לי כי הרופא אמר שהרחם שלי בגודל של שבוע 14 ונדמה לי שהשרירן היה בגודל של 6 סמ. כעת הוא בגודל של 8 סמ. מקווה שעניתי על השאלות. אשמח מאד לתשובתך. תודה וחתימה טובה.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות