שרירנים ברחם ודימום לאחר הפסקת מחזור

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

08/08/2013 | 19:22 | מאת: ג'ולי

שלום רב, בת כמעט 50. יש לי רחם שהוגדרה כשרירנית עם שתי מיומות - קוטר 4 ו-6, שאף פעם לא הציקו לי. לפני כשלש שנים וחצי המחזור איבד את הסדירות שלו, הרופא המליץ ולקחתי גלולות להסדרת המחזור "פרוגילוטון". לפני כחצי שנה הפסקתי איתן, בעקבות בצקת ברגל שאכן נסוגה עם העצירה בשימוש. חודש או חודשיים אחר כך, לאחר יחסי מין, קבלתי מחזור או דימום. חודש וחצי אחריו, דימום מזערי וקצר, ושלושה שבועות לאחר מכן, בימים אלה, שוב דימום די צמוד לתרגילי בטן שעשיתי. שאלתי היא: האם יתכן ששרירנים יגרמו לדימום בעקבות הפעלת שרירי בטן/רחם? תודה רבה.

אכן, יתכן והשרירים הם הגורמים לדימום, אבל במקרה כגון זה יש הצדקה להיוועץ ברופא/ה ולשקול לקיחת דגימה מרירות הרחם כדי לוודא שסיבת הדימו אינה ממקור אחר. פרופ. יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות