כריתת רחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

04/08/2013 | 18:17 | מאת: לריסה

שלום! אני בת 54 (ווסת אחרון לפני חודשיים) במקרא נצפה גוש גדול בבטן שלאחר כל הבדיקות כולל ביופסיה (שלילית) רופאים לא יועדים מה זה ומאיפו זה (רחם גדול שרירני או משחלה שמולית או?) PAP תקין. האם יש אופציה חוץ מניתוח? האם במקרא הזה חייבים כריתת רחם בגישה בטנית (גודל גוש, גודל רחם, ממצאים לא ברורים)? האם רחם שרירני חייב כריתה מלאה? ואם יש צורך בהורדת שחלות וכו'? תודה

ברפואה מסודרת ונכונה מקובל להגיע תחילה לאבחנה ורק אז לשקול מה הטיפול הנכון מתוך מגוון אפשרויות טיפול הקיימות (לעיתים). במקרה שלך, למיטב הבנתי, אין עדיין אבחנה ואת כבר מתלבטת מה הטיפול הנכון, ומה אינך רוצה לעשות. לפיכך אתמקד באפשרויות האיבחון תחילה: אם מדובר ברחם גדול, בגוש, בגידול שמקורו ברחם, אזי שום ביופסיה (שעשית או שלא עשית) אינה רלוונטית. כי לגידול רחם אין ביופסיה. PAP תקין מתייחס לצואר הרחם ולא לרחם. ומה כל הבדיקות אשר לדבריך "שליליות" אינו רלוונטי, כי לגוש ברחם אין כאמור בדיקת איבחון פתולוגית. לשחלה יש אמנם סמנים בבדיקות הדם, לאחר בדיקת אולטרהסאונד לשחלות, ולשרירני רחם יש אולטרהסאונד המגדיר מיקום וגודל, ואת זה לא ציינת בשאלתך, אבל גם אם היית מציינת אין בכך כדי ללמד על טיבו של הגוש. ומאחר וייתכן שמדובר ברחם שרירני, אזי לעניין הטיפול תלוי כאמור מה גודלו? מה מיקומו? כמה זמן הוא מצוי? האם גדל לאחרונה? וכיוב'. נראה כי עלייך להוועץ הרופא/ה על האבחון הסביר והטיפול הראוי. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

04/08/2013 | 20:49 | מאת: לריסה

שלום! תודה רבה. לא הסברתי טוב. עשו US, דופלר, CT ואחר כך ביופסיה לגוש גדול בבטן. עדיין לא מובן מקור הגוש. בגלל חוסר בדעות רופאים ממליצים כריתת רחם בגישה בטנית ובדיקה בזמן הניתוח מקור הגוש ואם צריך גם גורדד שחלות וכו'. תענה שבגלל גודל גוש צריכה גישה בטנית. רופא שלי מדבר רק על ניתוח בטני. אני ידועת שרחם שרירוני עוד מלידה ראשונה לפני 17 שנה. בדיקת רופא נשים קודמת לפני 3 שנים ואין אפשרות להשוות. אני חשבתי אל ניתוח לפרוסקפיה או שיתה אחרת. האם יש אפשרות לקבל דעת רופא שעובד עם "מכבי שלי"? תודה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות