מיומה בהריון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

02/08/2013 | 12:15 | מאת: ג

בוקר טוב הרופא המטפל החליט לשלוח אותי למרפאת סיכון, על סמך אבחון של מיומה קדמית בסקירה ראשונה בגודל של 53*47 , שככל הנראה גדלה עם ההריון. עם זאת הוא עצמו לא בדק אותי מעולם ולא מכיר את ההסטוריה הרפואית שלי. פרט לכך יש לי עוד שתי מיומות קטנות בקיר אחורי. עליי לציין שכשחלטתי להביא ילד מתורם על בסיס מחזור טבעי וללא שום שימוש תרופתי בכלל מאז ועד היום, לא נאמר לי ע"י רופא הפריון (שהוא שם דבר) שהמיומה יכולה להוות בעיה. אני מניחה שפרט למעקבי א.ס. של המרפאה בסיכון לא ניתן או צריך לעשות דבר כי בינתיים אני מרגישה טוב. האם זה לא מסוכן לעובר לעשות מעקבים תקופתיים ב-א.ס. ? שכן,פרט למיומה אין כל אבחנה רפואית אחרת ואני בריאה תודה לאל. (אגב , אני על סף שבוע 18)

בין היתר, שכחת לציין מה גילך, האם זה הריון ראשון, ומה עברך המיילדותי. כללית ניתן לאמר שצודק הרופא המטפל בהפנייתו זו. פרט לכך שאין סיכו בבדיקות הא.ס., אשר נעשות ממילא במהלך הריון, אין צורך להרבות בהן אלא רק להגדיר, לצד ההתייחסות בעובר, גם למצבן, גודלן ומיקומן של המיומות. אכן, לא ניתן לטפל במיומות במהלך ההריון, או הלידה, אבל יש סיבוכים למיניהם ואשר הרופא/ה צריך לנווט את מהלך ההריון, ההערכות לקראת הלידה, ומהלך הלידה, בדרך מתאימה ומכונה יותר. האם יש לך בעיה עם זה שמפנים אותך למעקב טוב? בהצלחה, פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות