מיומה בהריון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

12/07/2013 | 17:38 | מאת: ג

שלום בת 39 בריאה בד"כ . נאמר לי ע"י הרופא המטפל שפניתי אליו לאחר שנכנסתי להריון, שעליי לפנות למרפאה בסיכון בגלל מיומה קדמית שיש לי בגודל 53*47 , שככל הנראה גדלה עם ההריון. עליי לציין שבסקירה הראשונה העובר נצפה תקין (ללא מצוקה). האם באמת זה מצריך מעקב מיוחד. לא קצת הגזימו ? אגב אני על סף שבוע 15 . תודה

שאלת ההגזמה, או לא הגזמה, במקרה זה אינה שאלה של הגדרה מוחלטת. לא ברור משאלתך אם מדובר בהריון ראשון, או לא, בכל מקרה, הריון בגיל 39 מחייב התייחסות קצת שונה מהריון בגיל צעיר יותר. השרירן (מיומה) שאת מתארת הוא אמנם לא גדול, ודאי לא לשבוע 15 מתוך הנחה שהיה קטן יותר וגדל במהלך השליש הראשון להריון למימדים אלה. הדבר אינו מחייב אמנם מרפאת סיכון גבוה, אבל הוא מצדיק קשר עם רופא/ה למקרה שתתעורנה שאלות כגון כאבים הצפויים עדיין להתרחש, או הערכות נכונה לקראת הלידה עם שרירן, אשר גודלו ומיקומו יחייבו התייחסות מתאימה. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות