שרירנים וכאבי בטן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

08/06/2013 | 19:20 | מאת: מיקה

פרופ' שלום, בת 46 לאחר 2 לידות:ואקום וקיסרי,מזה מס' שנים כאבי בטן במיקום בטן שמאלית תחתונה,גזים בבטן ,ולחצים בתוך הבטן לחילופין ימין ושמאל, בדיקת M.R.I:שחלה שמאלית נראית בגודל ומבנה תקין עם מס' תהליכים ציסטיים בתוכה. שחלה ימנית לא נצפתה בברור. בנוסף לשרירן שנמצא בגוף הרחם משמאל שקוטרו 17 מ"מ ניצפה תהליך נוסף אשר עובר האדרה ניכרת בהזרקת גדוליניום וממוקם מחוץ לרחם מימין קוטרו 32 מ"מ לא ברור מה מקורו. בדיקת אגן קטן: רחם אחורי,גודל 52*47*60 מ"מ, רקמת רחם: שרירני,רירית בעובי:5.5מ"מ,רירית סדירה,דוגלס ללא נוזל. שרירנים: שרירן:33*29 מ"מ מיקום:תוך דופני קיר קדמי,בשחלה שמאל:גודל 33*32 מ"מ,נמצא זקיק:20 מ"מ. הערות:קושי טכני:לולאות מעי מרובות באגן, סיכום בדיקה:מימין לרחם וצמוד לו הודגם ממצא מעוגל 33*34 מ"מ מיומה?אנדומטריוזיס?מופנת לטיפול. שאלתי:האם יתכן שפרמטרים אלה גורמים לכאבי בטן,גזים,שלשולים? האם כדאי לטפל במיומות בטיפול המתפרסם כעת במדיה באולראסאונד?או שמא להוציא רחם שחלות וכו', יש לציין כי המחזור החודשי כל 3 שבועות דימומים קשים מס' ימים,אנמיה עם ברזל לוריד,וכאבי בטן כל היום?האם יתכן כי זהו אנדומטריוזיס? סליחה על השאלה המפורטת, אודה מאוד לתשובתך.

הבדיקה השגרתית לשרירני רחם היא בדיקת אולטרהסאונד ולא בדיקת MRI. במקרים מסויימים יכולה בדיקת ה MRI להוסיף פרטים אבל יש לכת לפי סדר הגיוני באבחון לצורך הגדרת המעקב ו/או הטיפול.ץ ממצא זה יכול לעיתים לגרום לכאבים ויש להשלים את האבחנה ע"י בדיקה. יש מגוון רחב של חלופות טיפול וספק אם בדיקת האולטרהסאונד הממוקד אליה את מתייחסת מתאימה לשרירן כה קטן, אם בכלל. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות