שרירן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

01/06/2013 | 11:05 | מאת: אאא

עשיתי אולטרסאונד גניקולוגי, התוצאה : צמוד לרחם שמאל מבנה שרירני 59*61 מ"מ , עובי רירית הרחם 8.6 מ"מ רירית -סדירה ,שחלה ימנית עם זקיקים קטנים,שמאלית עם זקיק 20 מ"מ אני בת 37 ללא ילדים , האם זה מהווה סכנה על הפיריון , מה עלי לעשות עם התוצאה

מתאור הממצא הסונוגראפי נראה שצמוד לרחם שלך גוש (שרירן - מיומה) אשר מידותיו גדולות יותר מאשר הרחם עצמו. לא ניתן לדעת מה מידת הפגיעה בפוריותך עקב גוש זה מאחר ואין מידע על מיקומו המדוייק, אך ברור שהדבר אינו מסייע לפוריותך. חשוב גם לדעת שפוריות טבעית יורדת מגיל 37 ואילך גם ללא נוכחות גוש גידולי זה. מה לעשות? כדאי להועץ ברופא/ה המומחה/ית בנושא זה כדי להחליט מה לעשות. יש לקחת בחשבון שבגילך, וללא טיפול, סביר להניח שהגוש ימשיך לגדול בהדרגה עד שתגיעי לגיל המעבר. פרופ' ונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות