אבחון שרירן ..............

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

19/11/2019 | 18:21 | מאת: דניאלה

איזה בדיקה יעילה יותר לגילוי שרירן ברחם, האם היסטרוקופיה אבחנתית מדויקת יותר מאולטרסאונד וגנילי ?

מדובר בשתי בדיקות שונות לחלוטין אשר לעיתיםצ משלימות שו את זו, ולעיתים השניה אינה נדרשת, והשניה היא ההיסטרוסקופיה. בכל מקרה יש להתחיל באולטרסאונד, (ואגינאלי או בטני, לפי המלצת המבצע) אשר נותן תמונה כללית על מצב הרחם, האגן, השרירנים (אם ישנם כאלה?) מיקומם בשכבות הרחם? והשחלות (גודלן? ציסטות? וכו׳(? במקרים בהם יש חשש לשרירן הבולט לחלל הרחם, או פוליפ בחלל הרחם, היסטרוסקופיה אבחנתיצת (ו/או טיפולית) משלימה את התמונה.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות