ממוחה לניתוח פתיחת בטן- כריתת רחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

23/09/2019 | 18:00 | מאת: שיר

מעומדת לניתוח פתיחת בטן לכריתת רחם- פניתי למנהל מחלקת נשים מומחה בניתוחים לפרוסקופיים ואנדומיטריוזיס. שהמליץ לי לכרות את הרחם בבטן פתוחה עקב שרירן בגודל 10 סמי ועוד כמה קטנים. שאלתי היא. במידה והוא מומחה לפרוסקופיה לכריתת רחם האם הוא מומחה גם בניתוחי פתיחת בטן?

השיטה השגרתית והמקובלת על מרבית הגינקולוגים המנתחים היר בגישה שלך פתיחת בטן. מאידך, רק מיעוט הגינקולוגים המנתחים בקיאים גם בגישה הלפרוסקופית. במילים אחרות, אין מצב שמנתח היודע לבצע כריתה בלפרוסקופיה אינו יודע בבטן פתוחה, אבל ההפך יתכן, יש אפשרות שרופא/ה המנתחת בבטן פתוחֿה אינה בקיאה בלפרוסקופיה. בכל מקרה, מומלץ לתת אמון ברופא/ה הבקיא /ה במה שהוא/היא ממליץ/ה.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות