מיומות-הריון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

02/03/2013 | 19:14 | מאת: ליאת

בת 44.5 נשואה+ילד 1 (הריון טבעי) ניתוח קיסרי. בעבר: הריון כימי,2 הפלות (שבוע 12,ו-בשבוע הראשון-שניהם ללא התערבות כירורגית). רחם שרירני (קשתי): בדופן האחורי 4.87*3.47 ס"מ. בדופן הקדמית מס שרירנים 2.5 ס"מ ועוד שרירן של 3.24*5 ס"מ אינטרמוראלי סב סרוזי באזור הסגמנט התחתון מימין. שחלות ב.מ.פ. עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית שתוצאתה היתה תקינה: תעלת הצוואר תקינה,רירית הרחם סדירה וסינכרונית ללא פוליפ או מיומה. שתי הפיות נראו. עשיתי גם צילום רחם שגם היה תקין:רחם קשתי. מילוי הומוגני של חלל הרחם. צוואר הרחם רחב וארוך. חצוצרה מימין ומשמאל: מעבר ופיזור תקין. חומר הניגוד מתפזר כלפי מעלה. כאמור הכל תקין אבל איני מצליחה להקלט להריון. ברור לי שגם הגיל והמיומות מפריעות. שאלתי: האם לעשות ניתוח להסרת המיומות ואז לנסות להקלט להריון? כי הרי נקלטתי בגיל 39 וילדתי למרות המיומות (למרות שאז היו פחות מיומות ויותר קטנות להערכתי)? הרי בנוסף למיומות יש גם את בעית הגיל. כמה זמן אחרי הניתוח צריך להמתין עד שמנסים שוב להקלט להריון? אני בהתלבטות אם להמשיך לנסות את טיפולי ההפריה או לקחת פונדקאית (היות וגם אם הניתוח להסרת המיומות יצליח יש את הפקטור של הגיל? למרות שנשים בגיל 50+ נקלטות להריון. סליחה על אורך השאלה רק שהייתי חייבת לספר לך את כל ההסטוריה במדוייק. אשמח לעצתך.

השרירנים שאת מתארת הם בגודל גבולי להחלטה על ניתוח ובאמירה שטחית, על בסיס מידע חסר זה, נראה כי אם אין שינויים בדפוס הדימום (לא ברור אם יש?) או השלכות אחרות, יתכן ואין הצדקה לנתוח. אבל כאמור, אין כל אפשרות להמליץ על ניתוח, כן או לא? ומה גישתו? או מה משך ההחלמה בעקבותיו? בדרך זו! מאידך, נראה שאת מייחסת לגורם הגיל חשיבות משנית. אכן, כדבריך, נשים בגיל 50+ נכנסות להריון. אבל הסיכוי להרות בגיל זה הוא כ 0.05%, בגיל 45 הוא כ 5%, ובגיל 39 הוא כ 50%. אעפ"י כן, בשאלתך את מעמידה את כל קבוצות הגיל בהקשר להריון כמעט בנשימה אחת. כך זה לפחות זה נקרא. הלא כן? פרופ' יונה תדיר

02/03/2013 | 20:42 | מאת: ליאת-הריון

ראשית כל מודה על המענה המהיר! אכן בנשימה אחת כנראה מבלי לשים לב כתבתי על ההריונות בכל הגילאים. זו בעצם אחת ההתלבטויות העיקריות שלי בהמשך טיפולי ההפריה והניתוח-גם אם אעבור את הניתוח בהצלחה עדיין מהווה הגיל גורם (והסת את תשומת ליבי שהגיל 45 גורם משמעותי להריון/אי הריון) . אני מבינה מתשובתך (למרות שלא הבנתי את הנימוק והקשר של הדימום ובכלל? כלומר לא הבנתי מהי הסיבה לאי הצורך בניתוח? ושמח אם תנמק לי שוב) שניתוח לא הכרחי במקרה שלי ושהגיל יותר משמעותי מהמיומות. (ואם חושבים אז שניהם ביחד ממש לא אידיאלי). הייתי שמחה לשמוע חוות דעתך בנוגע אליי למרות שאם הבנתי נכון העדפת פונדקאית תמקסם את הסיכויים להריון הן בשל המיומות ובעיקר בשל הגיל? אגב,האם האחוזים שציינת לנשים בהריון בגיל 51 מתייחסים לתרומת ביצית? תודה רבה ליאת

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות