שרירנים הגורמים לכאבים

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

15/02/2013 | 08:50 | מאת: נטלי

אני בת 39 בעוד שבועיים, נשואה ללא ילדים. בארבעת החודשים האחרונים התחלתי להרגיש כאבים עזים בזמן המחזור שהם מעבר לכאב רגיל ומוכר המתאפיינים בתחושה של כאב חד בבטן התחתונה כמו סכין, דימום מוגבר, תחושה של נפיחות וכמו גזים המסרבים לצאת. כמו כן, אני מרגישה כאב בירך רגל ימין ובגב התחתון. במחזור האחרון המסתיים מחר חוויתי יומיים נוראיים של כאבים שבקושי יכולתי למצוא תנוחה הולמת. ניגשתי לבצע US ושם גילו שיש לי 2 שרירנים: האחד בגודל 39*45 מ"מ בפונדוס. השני אינטראמורלי ק. אחורי בקוטר 23*22 מ"מ דוחק קו הרחם. כמו כן, כתוב שהרירית שעובייה 4 מ"מ סדירה ודחוקה ע"י השרירן. השחלות תקינות ודוגלס ללא נוזל חופשי. מה זה אומר ? האם הם הגורמים לכאבים שלי? האם ניתן או צריך להסיר אותם? אני יודעת שיש לי רחם דו קרני . האם קשור או משפיע? אני רוצה להיכנס להריון (ועד כה חיכינו כי גיליתי יתר ל"ד וסוכר גבוה ואני מאזנת) - האם שרירנים אלו יכולים לגרום בעיות בקליטה ובהריון? אנא תשובתך המהירה. תודה!

שרירני רחם עלולים לגרום לכאבים, אך אין הכרח בכך ויש לוודא שאין גורמים אחרים לכאב. למיקום השרירנים יש חשיבות, ואם דוחק רירית יש לברר עד כמה מצוי השרירן בחלל הרחם, אם בכלל. לכך יש צורך לעיתים לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית. שרירני רחם עלולים לגרום לקושי להרות, אבל גורם הגיל משמעותי פי כמה וכמה בהקשר זה. . כך שהמתנה...? לא ברורה למה...?? רק פוגעת בכושר פוריותך. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות