נגישות
נגישות

שרירן בדופן הבטן של הרחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

23/04/2019 | 13:27 | מאת: חגית

שלום רב, אני בת 50. מחזור סדיר. לפני חמש שנים אותר שרירן סובסרוטי בדופן האחורית של הרחם 35-28 מ''מ. כיום גודלו 92 על 82 מ''מ, עשיר בכלי דם עם סימנים של היפרוסקולריזציה. תופס את חלל הדוגלאס. מדידה בגישה ביטנית 103 על86 מ''מ. אין סימפטומים למעט לחץ לעיתים בבטן עליונה שלא בהכרח כתוצאה מזה. רופא אחד המליץ לנתח למנוע גדילה ובעיות עתידיות בפתיחה ביטנית בגלל המיקום של השרירן, להוציא גם את הרחם ולהשאיר שחלות וצואר רחם . רופא שני טען שאין כל צורך לנתח עקב העדר סימפטומים ומכיוון שאני קרובה להפסקת מחזור- זמן שבו השרירן מתכווץ. ושניתן לעשות ניתוח כזה בלפרוסקופיה אך הוא לא היה מנתח אותי כעת. כמובן שנח לי להשאר רק במעקב למרות שהרחם במצב של 14 שבועות והבטן קצת בולטת. אשמח לשמוע מהי חוות דעתך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2019 | 13:30 | מאת: חגית

טעות בהקלדת נושא הפנייה. צריך להיות - שרירן בדופן האחורי של הבטן

אין זה נכון לקבל החלטות על ניתוח, בגישה זו או אחרת, על בסיס דיון אינטרנטי כללי, מאחר ולצורך קבל החלטות מסוג זה יש להוסיף פרטים רבים וחשובים אשר לא נמצאים בשאלתך. ניתן להשיב רק בהכללה, א. ההחלטה אם לבצע ניתוח בלפרוסקופיה או בבטן פתוחה היא פועל יוצא של מגוון נושאים, גולל מיקום השרירן בשכבות הרחם, גודל השרירן, ומיומנות הרופא/ה המנתח/ת. ב. נכון הדבר שלאחר כניסה לגיל המעבר השרירן קטן בהדרגה, אבל אין לדעת כמה שנים תחלופנה עד אז, ושרירן בגודל זה עלול לפגוע באיכות חיים ובלחץ על אברים אחרים (שלפוחית, דרכי שתן, מעיים ועוד. ג. הסימפטומים עליהם מדובר לעיתים אינם באים לידי ביטוי בטווח המיידי. כלומר, לא הכל את מרגישה מייד. בהצלחה. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות