מיומה והריון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

30/01/2013 | 14:20 | מאת: yael

ת 38. ללא ילדים. מועניינת להרות. התגלה אצלי שרירן בגודל 48-51-77 (היה בעבר במימדים קטנים יותר אך גדל בשל נטילת הורמונים לשם הקפאת ביציות). מיקומו- קיר תחתון. ליד הפה הפנימי. באולטראסאונד כתוב סב סרוסי. בבדיקת היסטרוסקופיה- "משמאל מעל פה פנימי קיימת בליטה של שרירן תוך דופני. רק חלק קטן בולט לחלל הרחם והרוב נראה שיהיה בדופן".מה דעתך על כניסה להריון במצב כזה? האם קיימות חלופות לניתוח בטני להסרת המיומה (גלי אולטראסאונד/ לפרוסקופיה)?. תודה מראש

גודל זה של שרירן הוא גבולי לצורך החלטה על ניתוח וכל גישה טיפולית אחרת שנייה במחלוקת לגבי יעילותה במקרה כמו שלך. גם שיטת האולטרהסאונד הממוקד לשרירין אשר חלקו בולט לחלל הרחם עלול לגרום נזק לרירית הרחם. לא ניתן לדעת מדבריך מתי ומדוע עברת הקפאת ביציות? ומדוע כה ברור לך שזו הסיבה לגידול השרירן (שמהלכו לגדילה בגיל זה הוא מהלך טבעי) אבל זה פחות חשוב כרגע, מאחר וניתן הבין מדבריך שהוקפאו ביציות (כמה?) ולא עוברים, הסיכוי להרות גם ללא נוכחות שרירן, בגיל זה מהפריית ביציות מוקפאות, הוא לא גדול בכל מקרה. השרירן עצמו בגודל זה לא אמור להפחית משמעותית את סיכויי השרשת העובר. ההחלטה אם להסירו או לא יש בה הימור מסויים מאחר וניתוח ידחה בעוד כחצי שנה את נסיונך להרות. פרופ תדיר

30/01/2013 | 16:02 | מאת: yael

תודה שענית. לעניין הקפאת הביציות- עשיתי זאת לפני מספר חודשים (בפעמיים הוקפאו 16 ביציות).לפני הטיפול גודל השרירן היה 35-33-38 וכמה חודשים לאחר מכן-48-77-51. זו נחשבת גדילה רבה למספר חודשים לא? ולפי מה שקראתי השרירן מושפע מאסטרוגנים (לעזאזל זלא ידעתי את זה קודם לטיפול..) ולעניין הריון עד כמה שאני מבינה החשש הוא לא רק ליכולת השתרשות העובר אלא ליכולתו להתפתח. הפלות? לידה מוקדמת? מומים? האם תוכל לומר לי מה אחוז הסיכונים של אלו בהריון עם שרירן כזה?

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות