נגישות
נגישות

אופציות לא ניתוחיות למיומה בת 9 סנטימטר

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

25/01/2019 | 18:15 | מאת: דנה

שלום רב, בת 42 עם מיומה סוברסרוטית אחורית על גבעול בגודל של כתשעה סנטימטר. האם במקרה כזה יש אפשרות לניתוח ללא פתיחת בטן? בנוסף, האם יש חלופה לא ניתוחית מומלצת במקרה זה כגון התרופה איסמיה או טיפול אולטרסאונד ממוקד מונחה הדמיה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בהגדרה זו קשה לדעת במדויק עד כמה זה באמת ״על גבעול״. מעקרון, מיומה על גבעול קלה יותר לניתוח בכל, כולל כריתה לפרוסקופית (בידיים מיומנות). אסמיה קצת בעייתי (לאחרונה) בגלל ממצאים שמחייבים ניטור של תפקודי כבד, ואולךטרהסאונד ממוקד, תוצאותיו שנויות במחלוקת ובכל מקרה פחות מתאים במיומה על גבעול.

26/01/2019 | 14:51 | מאת: דנה

תודה על התשובה, האם יש לפחות דרך להקטין את המיומה באמצעות אולטרסאונד ממוקד כדי שניתן יהיה לבצע ניתוח לפרוסקופי ולא פתיחת בטן מלאה? תודה

אם אפשר או אי אפשר, נכון או לא נכון (וזה שני דברים שונים) לבצע כריתה לפרוסקופית, על כם יש לדון עם רופא/ה מיומן/ת בטכנולוגיה זו. לא פורום אינטרנט, וגם לא שיטות אחרות עליהן קראת או שמעת מחברות, יסייעו בידך לקבלת החלטה בריאותית חשובה ונבונה.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות