שרירן גדול מאוד.. מה האופציות חוץ מניתוח?

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

23/01/2019 | 23:06 | מאת: אור

בת 30. ביצעתי היום אולטרסאונד עקב תלונות על כאבים, וסת ממושכת וחוסר ברזל. גודל הרחם : 140*96*68 נמצא שרירן המתאים לשרירן מס 1 בגודל: 113 מ"מ*83 מ"מ. המיקום: סב סרוזי, תוך דופני, קיר קדמי, דוחק את החלל. מרקם השרירן עם איזור נוזלי בתוכו. הטכנאית התפלאה שהגעתי רק עכשיו לבדיקה כאשר הממצא כבר ענק. אני מבינה כי אין מנוס מניתוח (?) חוששת מאוד. כמה זמן לקח לגידול כזה לגדול? תודה מראש

בגיל צעיר יחסית זה שרירנים שכיחה התופעה של גידול יחסית מהיר, כפי שקרה. אצלך. ללא ניתן לדעת מה קצב הגיידול, מה שחשוב זה לבצע כריתה מהירה של השרירן, מאחר ועיכוב הניתוח עלול להגדיל את עצמת הפגיעה ברחם ולפכוע בפוריותך נעתידית. כפי שניתן להביםן מתשובתי, ניתוח במצב זה, בגיל זה, הוא הפתרון החידית המומלץ. פרופ׳ יונה תדיר

24/01/2019 | 14:59 | מאת: אור

תודה על ההתייחסות המהירה. התקשורת עם הרופאה תתעכב לשבוע הבא.. האם הניתוח הוא בגישה פתוחה בהכרח או שניתן להקטין את הגידול תרופתית ולבצע ניתוח בגישה זעירה?

לא ניתן לתת מענה לשאלתך ללא בדיקה גופנית. פרט לכך, מאחר וסביר להניח שבגילך את רוצה לשמר את פוריותך העתידי, מה שצריך לעמוד לנגד עיניך (ועיני המנתח/ת) זה לא מה יהיה גודל הפתח, או משך האשפוז, אלא כיצד הכי נכון לשמר את מבנה הרחם. וזה לא בהכרח בלפרוסקוםיה.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות