אצירת שתן - תוצאות בדיקת אולטרסאונד אגן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

14/01/2019 | 00:20 | מאת: נעם

היי ברצוני לדעת אם תוצאות הבדיקה שלי חיוביות ואם לא אשמח לדעת אם המצב נורמלי או לא. גישת הבדיקה:בטנית רחם/דוגלס מנח הרחם: קדמי גודל הרחם (מ״מ): 50x34x41 רקמת הרחם: תקין רירית הרחם: בעובי: 8.6 מ״מ תיאור הרירית: סדירה; הד קו אמצע גודלס: מעט נוזל שחלה ימנית הודגמה בגודל: (מ״מ) 31x37 מבנה: מבנה וגודל תקינים נמצא זקיק בגודל: 24 מ״מ נצפו מספר זקיקים קטנים נוספים. שחלה ימנית הודגמה בגודל: 22x31 מבנה וגודל תקינים; מספר זקיקים קטנים. כמו כן חשוב לי לציין שהופנתה לבדיקה בשל כאבי בטן חזקים אשר גורמים להרגשת של חוסר התרוקנות במתן השתן הכוונה שאני מרגישה ששלפוחית השתן לא התרוקנה כמו שצריך המלווה בלחץ והרגשה שאני צריכה ״להתאמץ״ לרוקן - מרגיש שהשרירים לא עובדים כמו שצריך. חשוב לציין שאני לא מרגישה צריבה בעת מתן השתן. ויש לי גם הרבה פעמים בהם אני הולכת לשירותים במהלך היום אבל עדיין יש חוסר התרוקנות וכאב בבטן. בנוסף אני סובלת מעצירות קשה וזה גורם לאי נוחות שגם בזה אני מתאמצת להוציא ומרגישה שהשרירים לא פועלים לטובתי אלא אני צריכה להפעיל חזק. כתוצאה מיזה יצא לי טחור וזה עוד יותר מקשה עלי.. נשלחתי לעשות עוד אולטרסאונד איברים. אני מאוד בלחץ ואם באפשרותך לתת לי הכוונה מה יש לי אם אתה מכיר את הבעיה כי החשש שלי שזה לא יהיה חס וחלילה משהו חמור שצריך טיפול מיידי. קראתי באינטרנט ואולי יש לי אצירת שתן? ובכן איזה בדיקות מומלצות לעשות כדאי לשלול חס וחלילה דברים בעייתיים? בתודה מראש. ומקווה לקבל הכוונה בנושא

לא כל כך הבנתי מה השאלה, ואם אני מכיר ״את הבעיה״. המצב שאת מתארת מרכז מספר שאלות עכון בעיות במתן שתן, עצירות, כאבי בטן, וכיוב׳. נראה לי שלא לכך נועד פורום ציבורי, אנטנימי, באינטרנט. לא ציינת מה גילך, ממתי החלו תופעות אלה, מה מצב בריאותך הכללי, ועוד ועוד שאלות שאינן לפורום זה. אלה שאלות עליהן עליך להוועץ עם רופא/ה ולהתקדם באבחנה שלב שלב. בהצלחה. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות