שרירן סובסרוזי

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

02/06/2009 | 23:10 | מאת: אורנה

שלום, אני בת 40 ובמהלך ההריון האחרון גדל שרירן שאובחן כשנה קודם לכן וכעת (כעשרה חודשים לאחר הלידה) הוא בגודל של כ- 12 ס"מ (גודל הרחם ללא השרירן 62*40*36. השרירן מוגדר כסובסרוזי פונדלי (מה זה פונדלי??). הרופאים איתם התייעצתי המליצו על כריתה תת מלאה של הרחם ללא השרירן בגישה ביטנית או לפרוסקופית. כפי שהסבירו לי השרירן עלול להיות אחראי לכאבים חזקים בגב התחתון מהם אני סובלת כשנה וחצי והחמרה במצב של בריחת שתן אך מעבר לכך אין לי כאבים קשים או תופעות לוואי אחרות. אשמח לשמוע את דעתך לגבי מספר שאלות: האם הכרחי להוציא את הרחם? מה הסיכוי לחזרת שרירנים ומה המשמעות של חזרתם? (האם הם גדולים/קטנים יותר; עם יותר/פחות תופעות לוואי; תוך כמה זמן הם חוזרים) האם ניתן לדעת מראש האם השרירן על גבעול וקל להוצאה בלפרוסקופיה או שאינו כזה וגישה זו מסובכת יותר? תודה מראש אורנה

אורנה, שרירן פונדלי משמעותו שהוא נמצא בגג (פונדוס) הרחם – הגודל שאת מתארת הוא אכן גדול ומצדיק פתרון טיפולי, כנראה כריתת השרירן ללא כריתת הרחם. שרירן פונדלי קל יותר לטיפול כירורגי, אולם יש לדעת יותר על מידת חדירתו לעומק הרחם (או אולי אכן, על גבעול) כדי להגדיר מראש את מידת הנזק ומידת הקושי להוציאו בלפרוסקופיה. סביר להניח שזו סיבת התלונות (כאב, וכו'). פרופ' תדיר

03/06/2009 | 21:15 | מאת: אורנה

תודה על התשובה. אחת הסיבות שהמליצו לי על הוצאת רחם, הייתה שהשרירנים חוזרים ואז יהיה צורך בניתוח נוסף. לכן רציתי לדעת האם יש מידע על מידת חזרתם של השרירנים. למשל: מה הסיכוי שיחזרו? תוך כמה זמן? ושאלה נוספת: כתבת שיש לדעת יותר על מידת חדירתו של השרירן לעומק הרחם, האם ניתן לדעת זאת על ידי אולטרהסאונד מראש, או רק בעת הניתוח?

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות