שרירן בצוואר הרחם- אשמח למענה מקצועי תודה מראש

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

27/12/2018 | 20:03 | מאת: גלית

בהריון שני לפני כ4 שנים נמצא שרירןבצוואר הרחם כ2 סמ.כיום הוא גם כ2 סמ אך המיקום שלו שונה בעבר היה בדופן הצוואר וכעת הוא 70% בולט לתוך הצוואר. במידה ואכנס כך להריון מה הסיכויים שהשרירן יתחיל לדמם או להפריע בצורה כלשהיא? במידה ואטפל בו ניתוחית לפני כניסה להריון מה זמן ההחלמה שאצטרך להמתין עד לכניסה להריון? בהריון ראשון אושפזתי עקב אי ספיקת צוואר הרחם בגודל 9 ממ החל משבוע 22. והריון הסתיים בצורה תקינה בשבוע 38 לאחר אישפוז משבוע 22 ועד 34.. מה נכון לעשות לטפל בשרירן או להניח לו ולהיכנס כך להריון?אני בת 38...ואין לאן לדחות את נושא ההריון תודה רבה

שרירן בצואר הרחם הוא בעייתי מבחינה טיפולית ואין זה נכון להתייחס למגוון חלופות הטיפול, הסיכונים והסיכויים, בדרך זו. עליך להוועץ במומחה/ית לנושא. פרופ׳ יונה תדיר

27/12/2018 | 21:22 | מאת: גלית

היי אשמח להסבר בהקשר לדברייך "שרירן בצואר הרחם הוא בעייתי מבחינה טיפולית" מדוע בעייתי?

בעייתי, משום שמיקום זה עלול להקשות טיפול בגישה לפרוסקופית (דרך הבטן), או היסטרוסקופית (דרך צואר הרחם), אבל זה אינו הכרחי, כי יש גם אפשרות שהטיפול יכול להיות פשוט. המיקום פחות שגרתי ודיון מסוג זה עלול לעורר יותר שאלות ממתן תשובות. פורום אינטרנט אינו תחליף לביקור אצל רופא/ה, הוא נועד להבנת תהליכים שגרתיים ולא נועד לשמש דרך לקבלת החלטות.

27/12/2018 | 22:11 | מאת: גלית

תודה רבה על המענה המהיר אפנה ליעוץ ,הסיוע הראשוני שלך לא מובן מאליו. רק בריאות.אמן!

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות