תחושה של החמרה בעקבות הסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

09/10/2012 | 13:36 | מאת: קלי

עברתי לפני חודשיים הסטרוסקופיה אבחנתית על מנת לבדוק האם שני שרירנים מפריעים לחלל הרחם (בשל תוכנית להריון) . לאחר הבדיקה חשתי גירוי קל בקצה צינורית השתן וכן היתה לי מעט מהתופעה של בריחת שתן. כמו כן קיבלתי תחושה שהמיומות נדחפו בעקבות הבדיקה כלפי חוץ במקום פנימה. כאילו נופחה הבטן קלות .וכעת הם מורגשים יותר בבדיקה ידנית מה שלא היה קודם.מרגישים קשים יותר. האם זה מוכר?

לא צויין בשאלתך מה היה ממצא ההיסטרוסקופיה? היכן נמצאו המיומות? אם בכלל? והאם היו על גבעול? מיומות לא "נדחפות" כלפי מעלה או כלפי מטה, ולא ניתן להתייחס לשאלתך ללא מידע זה. אשר לעניין הגירוי בדרכי השתן: תתכן תופעה כזו עקב זהום או גירוי מקומי וזה אמור לחלוף, עם או בלי טיפול. פרופ' יונה תדיר

09/10/2012 | 19:56 | מאת: קלי

הממצאים - שני שרירנים שאינם מפריעים לחלל הרחם. השרירנים בגודל: שרירן אחורי בגודל 58X46X51 מילימטרים ושרירן נוסף פונדלי בגודל 45X40X47 מילימטרים השאלה היא האם תתכן תגובה של הרחם/המיומות לניפוח החלל בזמן הבדיקה באופן שמשנה את מצב הדברים התחושה מאוד מוזרה תודה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות