שיבושים במחזור החודשי

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

28/08/2017 | 18:41 | מאת: תמי

דר' שלום רב, אני בת 46 ותשעה חודשים, המחזור שלי עד היום היה סדיר ונמשך בין חמישה לשישה ימים. לפני חודשיים קיבלתי מחזור ארוך יותר, שנמשך שבעה ימים ונפסק. ובחודש הזה, המחזור היה צריך להגיע כבר לפני שבוע ולא הגיע בכלל, למרות שכל הזמן אני מרגישה סימנים שהוא כאילו עומד להגיע. הבטן שלי נפוחה יש לי כמו כאבי מחזור, כאבי גב תחתון ועצבנות. התופעות האלה נמשכות אצלי כבר שבוע ימים. לפני שבועיים וחצי בערך, הייתי אצל גיניקולוג שבדק ידנית וגם עשה לי אולטרסאונד, באולטרסאונד הוא מצא שתי מיומות ברחם, מיומה אחת 6 ס"מ שיש לי אותה כבר יותר מעשר שנים ומיומה חדשה יחסית שגודלה 2.5 ס"מ שיש לי אותה בערך שלוש שנים. האם יכול להיות שבגלל המיומות ברחם המחזור החודשי לא הגיע החודש? איזה עוד בדיקות עלי לעשות? אני ממש דואגת ובסטרס מאד חזק. תודה תמי.

שרירני הרחם לא אמורים לגרום להעלמות הווסת. את הסיבות למה שאת מתארת יש לברר ע״י בדיקת דם להגדרת הפרופיל ההורמונלי כמדד לת׳פקוד השחלות. שאלות ממוקדות מסוג זה יש לברר עם הרופא/ה המטפל/ת. פרופ. תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות