כאבים משרירן גדול בהריון

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

26/08/2017 | 14:06 | מאת: מלי

אני בשבוע 17, הריון ראשון (IVF) בת 41. התחילו כאבים בבטן תחתונה בצד שמאל במקום בו יש שרירן בגודל 10×9. במיון נאמר לי שהכאב הוא מהשרירן ושהטיפול הוא במשכחי כאבים אופטלגין ואקמול. קיבלתי אופטלגין נוזלי במיון שלא עזר להעביר את הכאב. בינתיים אני מצליחה לסבול את הכאב. שאלותי הן: 1. איזה משכחי כאבים מותר לקחת בהריון. 2. מה צפוי לי בהמשך ההריון בהתמודדות עם השרירן? 3. האם זה אומר בהכרח שאצטרך ללדת בקיסרי? תודה רבה על העזרה!

מעקב הריון בנוכחות שרירן/ים בגודל זה מחייב מעקב רפואי ולא פורום באינטרנט. כל מענה שינתן, לכל חלק משאלתך, עלול למנוע ממך מעקב נכון, להוביל להחלטות שגויות, וחבל אם כך יקרה. הדבר נכון גם לגבי כאבים (אשר סביר להניח שהם קשורים לשרירן) גם לגבי תחזיות מה צפוי שיקרה, וגם לגבי הערכות נכונה לקראת סיום ההריון והלידה. קיימים מספר תרחישים צפויים ועל כל אחד מהם חשוב להיות בקשר רציף ם רופא/ה כדי להוועץ מה אומר כאב זה או אחר? מה הגודל והמיקום של השרירן/ים( (אשר סביר להניח שיגדל במהלך ההריון), גם לגבי מיקומו בשלבים מתקדמים. בהצלחה, פרופ׳ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות