כאבים בבטן תחתונה ורחם שרירני

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

25/07/2017 | 11:38 | מאת: אירית

שלום ד"ר יונה, יש לי רחם שרירני שרירן סאב סרוטין 16*18 ממ ומשמאל אינטרומרלי של 16*23 ממ לפי אולטרסאונד וגינלי הם במראה תקין, אני סובלת ב15 שנים האחרונות כאבים בבטן תחתונה שבוע לפני וסת. כאבים שבמשך השנים פחתו אך עדיין מפריעים לי מאוד בתפקוד יום יומי, אני אמא לשתי ילדים בת 35 שללו אנדומטריוזיס בלפרוסקופיה, ביצעתי במהלך השנים גם בדיקות בבטן ושללו, בקע, וכל דבר אחר שקשור לבטן וטענו שזה גניקולוגי. אציין עוד שבמהלך ההריונות זו התקופה היחידה שהכאבים נעלמו וחזרו ישר לאחר הלידה כהרגלן. לפני כחודש בעת קבלת הווסת ביום הרביעי התחילו לי הכאבים והגעתי למיון רופא אחד במוקד אמר שזה מהשרירנים ורופא אחר בבית חולים אחר אמר שזה לא מהשרירנים כי הם נראים במראה תקין. האם זה יכול להיות מהשרירנים? אודה על המלצתך

כפי שניתן להבין, העובדה שרופא אחד אחר כן, והשני אמר לא, מלמדת שלא ניתן לאמר בוודאות מה מידת הקשר בין השרירנים לכאבים שאת מתארת. מדובר בשרירני קטנים יחסית ולמיטב הבנתי לא גדלו משמעותית במהלך השנים. לכן, ספק אם יש הצדקה לטפל בהם. אין שום דרך רפואית לדעת מה הקשר לכאבים, אלא רק בהסרתם הכירורגית, וזה ספק אם יש הצדקה. לכן מומלץ רק מעקב אולטרהסאונד מידי 6-9 חודשים והחלטות בהתאם. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות