שני שרירנים בדופן הרחם לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

06/06/2017 | 19:27 | מאת: סיון

שלום רב אני בת 42 ללא ילדים וכשבועיים לאחר הפלה בשבוע 7 (ללא דופק):-( , בזמן בדיקות ההריון הבחינו אצלי בשרירנים שגדלו וכעת אני מתלבטת אם יש חיוני להוציאם על מנת לשפר סכויי להרות. השרירנים: האחד 86*77 תוך דופני קיר קדמי דוחק את החלל, השני 55*55 דופן אחורית דוחק את החלל ) אציין כי בשנה קודמת נראה אצלי רק שרירן תוך דפני קידמי 36*30 ) שאלותיי הן: 1. האם הגיוני שתוך פחות משנה גדל שרירן לגודל כזה או שזה משהו חריג 2. האם יתכן והטפולים ivf מעודדים גדילה של שרירנים? 3. האם נראה שחיוני להסיר אותם על מנת לשפר את סכויי להרות הריון מלא? ואחרון... האם יש סכוי שההפלה היא בשל השרירנים? המון תודה מראש על התשובה והסיוע

שרירני רחם בגודל המתואר, ובקצב גידולם כפי שאת מתארת מחייבים התייחסות, בין אם ע״י כריתתם ובין אם ע״י מעקב צמוד בטיפול תרופתי שמרני. לא ניתן לאמר בדרך זו מה הדרת הנכונה, מאחר וכיודע לך ודאי, יש גם שרירנים שאינם שפירים, גם אם שכיחותם נמוכה. וכפי שוודאי גם ידוע לך, הסיכוי להרות בגיל 42 נמוך, והסיכוי שהריון יסתיים בהפלה טבעית הולך וגדל באופן משמעותי לאחר גיל 40, וזאת גם ללא שרירני רחם. שרירנים, ובמיוחד כאלה הדוחקים את חלל הרחם עלולים להקטין עוד יותר את הסיכוי להרות, ולהגדיל את הסיכוי להפלה. עליך לדעת עובדות אלה, ולקבל החלטות בהתאם. ודבר אחרון, ככל ששרירני הרחם יגדלו הדרך להוציאם נעשית יותר קשה, והפגיעה ברחם גדלה מעצם נוכחותם וגדילתם. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות