היסטרוסקופיה או איסמיה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

23/03/2017 | 13:30 | מאת: מורן

שלום פרופ' תדיר, כתבתי לך לפני כשלושה שבועות. יש לי מיומות ברחם ואני לאחר לידה שקטה. לא יודעים לומר האם יש קשר (הצוואר התקשר והיה בלט קרומים) אך ההמלצה היא לטפל בטרם הכניסה להיריון נוסף. התלבטות רבה האם כדאי לבצע היסטרוסקופיה או ליטול כדורי איסמיה. מיומה אחת בגודל 4 ס"מ ואחת נוספת בגודל 2 ס"מ. באבחנתית נצפתה מיומה אחת בולטת לחלל הרחם 40-50%. הבנתי שבבדיקת היסטרוסקופיה אי אפשר לראות את הדופן. אז לא ברור אם זו המיומה הגדולה או הקטנה שנצפתה. אם המיומה הגדולה היא זו שבדופן והקטנה היא הבולטת לחלל האם כדאי לעשות היסטרוסקופיה? ואם המצב הפוך והגדולה דווקא היא זו שבולטת? בנוסף ארצה לדעת באופן כללי מה הסיכון בכדורי איסמיה?

על מרבית שאלותיך קיבלת תשובה במסגרת המגבלה להתייחס בהכללה למצב הדורש טיפול אישי ולא פורום אינטרנטי. ומאחר ולא ניתן לדעת מה מידת הקשר, אם בכלל, למיומה ולמה שעברת באותה ״לידה שקטה״ עליך לקבל החלטות על סמך המלצות הרופא/ה ובידיעה שלא ניתן יהיה לתת לך תשובות של 100%. ולכן בודאי שלא ניתן לדעת בדרך זו אם המיומה שנראתה היא הגדולה או הקטנה. ומי היא זו הבולטת לחלל הרחם. במהלך היומיים האחרונים התקיים כנס מקצועי של רופאים/ות העוסקים בתחום זה ונדונו דוגמאות כמו זו שלך. משמע, יכולות להיות דעות שונות וכולן לגיטימיות. לסיכום: א. אולטרהסאונד איכותי אמור לתת תשובה לחלק מהשאלות. ב. שילוב של התרופה אסמיה להקטנת שרירן קודם להיסטרוסקופיה עשוי להקטין את גודל השרירנים, לשפר תסמינים, להביא להדגמה טובה יותר באופלטרהסאונד חוזר, ולשפר תוצאות היסטרוסקופיה טיפולית לאחר מכן, בידיים של מומחה/ית. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

קיבלת תשובה לשאלתך זו: על מרבית שאלותיך קיבלת תשובה במסגרת המגבלה להתייחס בהכללה למצב הדורש טיפול אישי ולא פורום אינטרנטי. ומאחר ולא ניתן לדעת מה מידת הקשר, אם בכלל, למיומה ולמה שעברת באותה ״לידה שקטה״ עליך לקבל החלטות על סמך המלצות הרופא/ה ובידיעה שלא ניתן יהיה לתת לך תשובות של 100%. ולכן בודאי שלא ניתן לדעת בדרך זו אם המיומה שנראתה היא הגדולה או הקטנה. ומי היא זו הבולטת לחלל הרחם. במהלך היומיים האחרונים התקיים כנס מקצועי של רופאים/ות העוסקים בתחום זה ונדונו דוגמאות כמו זו שלך. משמע, יכולות להיות דעות שונות וכולן לגיטימיות. לסיכום: א. אולטרהסאונד איכותי אמור לתת תשובה לחלק מהשאלות. ב. שילוב של התרופה אסמיה להקטנת שרירן קודם להיסטרוסקופיה עשוי להקטין את גודל השרירנים, לשפר תסמינים, להביא להדגמה טובה יותר באופלטרהסאונד חוזר, ולשפר תוצאות היסטרוסקופיה טיפולית לאחר מכן, בידיים של מומחה/ית. בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר

11/07/2017 | 14:42 | מאת: מורן

האם ניתן לעשות טיפולי שיניים בזמן נטילת האיסמיה?

אין שום בעיה לבצע טיפולי שיניים בזמן טיפול תרופתי באיסמיה. פרופ׳ תדיר

16/07/2017 | 16:56 | מאת: מורן

תודה על המענה, שאלה נוספת... אני נוטלת את התרופה 6 ימים וחווה המון סחרחורות וחולשה, האם זה נורמלי??

תופעת לוואי כגון אלה יכולות להיות עם התחלת טיםול זה, אבל בכל הקשור לתופיות לוואי למיניהן, פורום אינטרנט אינו המקות הנכון לברר. תופעות לוואי הן פועל יוצא של הרבה מרכיבים וי להמצא במעקב רפואי או להיות בשקר עם הרופא/ה שרשמ/ה את המרשם. פרופ יונה תדיר

19/07/2021 | 22:38 | מאת: סיהאם

שלום האם אסמיה עוזרת בהקתנת המיומה ראיתי שאסמיה עושה בעיות בכבד אם אין לה תופעות לואי איך אפשר לקחת את הטיפול

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות