פענות תוצאות בדיקת אולטרא-סאונד

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

13/09/2012 | 11:22 | מאת: רחל

פרופ' תדיר שלום, אודה לך אם תסביר לי את תוצאות הבדיקה (משמעות המיקום, האם רבוי המיומות עלול להעיד על ממאירות, הסבר בנוגע להבדל בגודל השחלות), וכן הטפול המומלץ על ידך. גיל: 49 מנח: קדמי. מידות הרחם: 123X104X114 עובי אנדומטריום:6.2 מ"מ רחם מוגדל שרירני. הודגמו מס' מיומות שעיקרן: אחורית מרכזית (דוחקת את החלל): 80X79 מ"מ קדמית ימנית: 49X54, סמוך לה 28X28 מרכזית: 18 מ"מ + קטנות. שחלה ימנית: 32X35 שחלה שמאלית 21X21 (זקיק קטן). דוגלס: חופשי מנוזל. תודה רבה

אין קשר בין ריבוי מיומות לצצאירות מיומות. אין בדיקה מקדימה לכריתת מיומות אשר ניתן באמצעותה לאמר בוודאות אם יש ממאירות במיומות אלא רק להסתמך על נתונים אחרים כגון גיל האישה, קצב גידול המיומות, וכיוב'. פעמים רבות יש הבדלי גודל בין השחלות ואין לכך חשיבות אלא אם כן נראים ממתאים חשודים באחת השחלות (כגון ציסטה) מה שלא נראה כנראה במה שאת מתארת. ההחלטה על טיפול היא פועל יוצא של מספר גורמים, כגון מיקום השרירנים, סימפטומים (כגון זימומים, אנמיה, גיל, קצב גידול השרירנים ועוד). במקרה שלך נראה שהגודל הכולל של הרחם והמיומות מצדיק טיפול . מה הטיפול הנבחר האם ניתוח או אולי צנתור כלי הדם, או טיפול אחר? זאת עליך לדון עם הרופא/ה שלך. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

18/09/2012 | 22:31 | מאת: רחל

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות