דיקור מי שפיר ברחם שרירני- בבקשה עזרה !!!!

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

20/08/2012 | 19:13 | מאת: דריה

שלום רב, אני בת 40 , בהריון ראשון , שבוע 15 , בעלת רחם רב שרירני : כ-7 שרירנים בגודל 2X3 ס"מ + אחד בגודל 6X7 ס"מ + אחד נוסף בגודל 3X4 ס"מ . אני אמורה לעבור דיקור מי שפיר בעוד כשבועיים ( הבדיקת שקיפות עורפית לא יצאה תקינה , ונאמר לי שזה כנראה בגלל גילי אבל יחד עם זאת יהיה עיי כנראה לעשות את בדיקת המי שפיר , גם בגלל גילי וגם בגלל העובדה שהריתי בתהליך IVF וכו.. שאלותיי הן: 1. האם יש רופא/ים שמומחים בדיקור מי שפיר ברחם רב שרירני ? 2. האם יש בדיקה חלפוית שניתן לבצע במקום בדיקת מי שפיר , בגלל הסיכון הרב במצבי? 3. מה שמביא אותי לשאלה השלישיתף האם זה לא סיכון גדול מדי לבצע דיקור מי שפיר במצבי של רחם רב שרירני כזה? 4. מה הסיכונים במצבי זה במידה ופוגעים במיומה /ות ? תודה !!! וסליחה מראש על ריבוי השאלות.. דריה

אכן, יש רופאים בעלי מיומנות רבה יותר בביצוע פעולה זו, לא בהכרח לשרירנים אלא מיומנות רבה יותר הבאה לידי ביטוי גם בנוכחות בעיה כמו שלך. בגילך לא נכון יהיה להמנע מביצוע הברור הנדרש מבחינה גנטית ועליך להוועץ ברופא המומחה בהריונות ברי סיכון לגבי קבלת המידע הנדרש מבדיקת סיסי שיליה המבוצעת דרך הנרתיק. פרופ' תדיר

21/08/2012 | 13:38 | מאת: דריה

ד"ר שלום , כתבת שלא יהיה מומלץ לוותר על בירור נדרש מבחינה גנטית , האם הכוונה לדיקור מי שפיר או שי ברור נוסף שעליי לעשות?? ולגבי בדיקת סיסי שיליה - מתי עליי לעשותה? תודה דריה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות