חיידק הליקובקטור ואנמיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/12/2016 | 20:04 | מאת: ירין

שלום רב, אני בן 30 בריאות תקינה. בבדיקות דם נמצא כי אני סובל מאנמיה קלה(המוגלובין מעט מתחת לנורמה-13.4) ושאמגרי הברזל שלי יחסית נמוכים אם כי בטווח הנורמה-58. בבדיקת צואה נמצא שיש לי חיידק הליקובטור. רופא המשפחה שיער שזה יכול להיות הגורם לאנמיה והמליץ על טיפול אנטיביטי של שבוע. אני לא סובל מתסמינים של צרבת או כאבי בטן או עצירויות. לפני כתשעה חודשים בבדיקת נשיפה נמצאה רמה של 35 של הליקובקטור(נבדקתי כי סבלתי במשך שלושה ימים משלשולים וכאבים אך אלה עברו לבד) היות ולא סבלתי מתסמינים נוספים ניסיתי לטפל באופן טבעי עם שמן אורגנו אך לא עברתי בדיקה נוספת לגילוי רמת החיידק. השאלות שלי הן כלדקמן: 1. האם בדיקת הצואה מספיקה או שעליי לבקש בדיקת נשיפה/דם כדי לזהות את רמת החיידק? 2. היות וחוץ מאנמיה אני לא סובל מתסמינים רציניים, האם כדאי לבצע טיפול אנטיביוטי ואם כן של כמה זמן? 3.כמה זמן מגמר הטיפול עליי לעשות בדיקה להמצאות החיידק אודה על תשובתכם

בדיקת צואה מספיקה בחיידק צריך לטפל. מדובר בחיידק שמעלה סיכון שיכול לגרום לדלקת בקיבה, לעלות סיכון לסרטן קיבה. לאחר השלמת הטיפול ניתן להמתין כחודש ולבצע בדיקה שוב

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה