הקאות חוזרות ללא סיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/11/2016 | 19:19 | מאת: מיכל

אמי בת 78 כבר למעלה מחצי שנה סובלת מהקאות. ההקאה מתרחשת דקות ספורות לאחר האכילה ולעתים אף תוך כדי. היא עשתה בירור גסטרו מעמיק, CT בטן, קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה, US , אך לא נמצאה סיבה שמסבירה את ההקאות. יש לציין שהיא נפלה נפילה משמעותית בחודש אפריל וההקאות החלו מאז הנפילה. אמי סובלת מסכרת ולח"ד גבוה ומטופלת באינסולין ובתרופות להורדת לחץ הדם, כמו כן מקבלת פלביקס ומיקרופירין. אשמח לקבל הכוונה אילו עוד בדיקות כדאי לעשות ומה הכיוונים שכדאי לשקול על מנת למצוא את הסיבה ולטפל בה.

להקאות עשויות להיות סיבות רבות. מפנייתך ניכר שעברה בירור ולבטח ייעוצים מתאימים. קשה מאוד להתייחס מבלי להכיר את הפרטים המדוייקים. סיבות אחרות שיכולות להיות רלבנטיות - נוירולוגית / תרופות / בעיה גסטרואינטסטינלית וכו' כמובן התייחסות זו הינה כוללנית וייתכן שמרבית הנושאים כבר זכו להתייחסות מציע לפנות לרופא המטפל אשר מכיר את הפרטים ויכוון אותך בהתאם.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה